מהי רשלנות רפואית?
דרגו את המאמר |
|
רשלנות רפואית
מטופל אשר נפגע עקב טיפול רפואי רשלני שקיבל ע"י רופא, אחות, רוקח, טכנאי רנטגן או כל עוסק אחר במקצוע הרפואי או פרה רפואי, רשאי להגיש תביעת רשלנות רפואית בגין נזקי גוף שנגרמו לו עקב הטיפול הרשלני שקיבל.
זכייה בתביעת רשלנות רפואית מצריכה התקיימות של כמה תנאים:
א. על הנפגע להוכיח כי הגורם שנגדו נטענת הרשלנות חב לנפגע חובת זהירות.
ב. על הנפגע להוכיח כי הגורם שנגדו נטענת הרשלנות הפר את חובת הזהירות
אותה הוא חב לנפגע.
ג. על הנפגע להוכיח כי נגרם לו נזק גופני.
ד. על הנפגע להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין נזק הגוף שלו לבין הפרת חובת
הזהירות של הגורם שנגדו נטענת הרשלנות.
הנפגע צריך להיבדק ע"י רופאים מומחים לצורך בחינת נזקיו וכן את חוות דעתם יהיה עליו להציג בבית המשפט על מנת לזכות בתביעת רשלנות רפואית. עוד יהיה עליו להציג בפני בית המשפט חוות דעת רפואית של מומחה בתחום הרלבנטי הקובעת כי הייתה רשלנות בטיפול רפואי שקיבל הנפגע.
חשוב לציין כי ללא חוות דעת רפואית כאמור סיכויי הצלחה בתביעת רשלנות רפואית יהיו נמוכים.
למרות שקיים קושי בהשגת חוות דעת רפואית המאשרת את טענת הרשלנות של הנפגע (שכן רופאים רבים בעלי שם אינם נוהגים לסייע לאלה המבקשים לתבוע את עמיתיהם), עו"ד בעל נסיון בתחום הרשלנות הרפואית יוכל לאתר מומחה רפואי בעל ניסיון קודם במתן חוות דעת לתובעים. לכן בתביעות מסוג רשלנות רפואית מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום.
לצורך קבלת חוות דעת ממומחה רפואי יש לאסוף את כל החומר מהמוסדות הרפואיים הקשורים לטיפול הרשלני ולהציגם בפני המומחה הרפואי. החוק במדינת ישראל מחייב מוסדות רפואיים לספק צילום של תיק רפואי אם קיימת פניה כזו מצד הנפגע או עורך דין מטעמו כאשר עורך דין חייב בהצגת כתב ויתור על סודיות רפואית.
תיעוד רפואי ניתן להשיג באמצעות כתב ויתור על סודיות רפואית, רצוי כי פעולה זו תעשה ע"י עורך דין. לאחר איסוף החומר הרפואי, פונים אל מומחה רפואי מתאים.