www.what2do.co.il

רשלנות רפואית בניתוח קיסרי, מתי תוגש תביעה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

רשלנות רפואית בניתוח קיסרי, מתי תוגש תביעה?

ניתוח קיסרי משמש במקרה הצורך חלופה ללידה נרתיקית או חלופה להפלה מלאכותית כאשר ההריון מחוץ לרחם. הסיבות המרכזיות לביצוע ניתוח קיסרי הן לידה קודמת בניתוח קיסרי, מצוקה עוברית, לידה במנח המקשה או לא מאפשר לידה וגינלית, לידה קשה או עובר גדול.

 

כמו בכל הליך כירורגי פולשני, קיימות סכנות בביצוע ניתוח קיסרי ליולדת מתהליך ההרדמה, זיהומים וזמן התאוששות ארוך. כמו כן, במהלך לידות עוקבות קיים סיכון של קריעת דופן הרחם, לכן אישה שילדה בניתוח קיסרי נאלצת ללדת בדרך זו גם בהריונות הבאים. ניתוח קיסרי עלול להיות מסוכן גם ליילוד, ועלול לגרום לקשיי נשימה בשל אי ריקון הריאות מנוזלים וכדומה.

 

אי הסכמה מדעת לביצוע ניתוח קיסרי

 

טרם הכניסה לחדר הניתוח, מוטלת על הרופא החובה ליידע את היולדת בדבר הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בהליך, ולקבל ממנה הסכמה מדעת מתוקף חוק זכויות החולה. הרופא נדרש לספק הסברים מעמיקים ומפורטים לגבי הניתוח, בשפה פשוטה וברורה ועליו לעדכן את היולדת בדבר סיכויי הצלחת הניתוח ובתהליך ההחלמה ממנו על כל סיכוניו.

 

הרופא מחויב להציג בפני היולדת את האפשרויות העומדות בפניה, ולהציע דרכים חלופיות במידה וקיימות כאלו, אלא אם אין ברירה והלידה נערכת בניתוח חירום, כדי להציל את חיי היולדת או את חיי היילוד. רשלנות רפואית בביצוע ניתוח קיסרי יכולה לבוא לידי ביטוי באי מתן הסברים מפורטים ואי קבלת הסכמה מדעת טרם ביצוע ההליך.


הפרת חובת זהירות במהלך הניתוח

 

הרופא עלול להתרשל במהלך הניתוח עצמו, אם הוא לא מבצע אותו במיומנות ובזהירות רבה, ועליו לפעול על פי הפרקטיקה המקובלת בעולם הרפואה, המצופה מכל רופא במסגרת מבחן הרופא הסביר. הרשלנות יכולה לבוא לידי ביטוי בשל אי מעקב אחר רגישות היולדת בעת מתן אפידורל, או מתן מינונים לא מתאימים הרופא המרדים. ולאחר הלידה מחויב הרופא לערוך מעקב רפואי מקצועי ולהיות קשוב לתלונותיה של היולדת.

 

תביעת רשלנות רפואית תוגש בגין ביצוע ניתוח שגרם נזק ליולדת או ליילוד, עקב הפרת חובת הזהירות של הגורם המטפל. את התביעה מגישה היולדת נגד הצוות הרפואי שטיפל בה, הגינקולוג, המנתח או כל גורם רלוונטי אחר, או נגד המוסד הרפואי שבו עובד הרופא, בשל טענה של נזק שנגרם למטופל כתוצאה ממעשה או מחדל במהלך מתן טיפול רפואי או בקשר עם הטיפול הרפואי.

 

ארבעת היסודות של עוולת הרשלנות:

 

כדי לקבוע אם בניתוח הקיסרי שבגינו הוגשה תביעה התקיימה רשלנות, בוחן בית המשפט האם התקיימו היסודות של עוולת הרשלנות שהם: קיומה של חובת זהירות, הפרה של אותה חובה, גרימת נזק בגין ההפרה וקיומו של קשר סיבתי בין התנהגות הנתבע, ההתרשלות, לנזק שנגרם לתובעת.

 

באמצעות חוות דעת רפואית, עדויות הצדדים וגורמים מעורבים והרשומה הרפואית, בוחן בית המשפט בהרחבה את פרטי המקרה, את המוסד הרפואי, את נסיבות האירוע והטיפול, המשתנים ממקרה למקרה לאחר מעשה, אם הגיע בית המשפט למסקנה כי אכן התקיימו כל היסודות של עוולת הרשלנות, הוא יקבע כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית המחייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצויים בגין הנזק שנגרם לה כתוצאה מהרשלנות.

 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.