תביעת פוליסת ביטוח
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 5 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
לעיתים, דוחות חברות הביטוח תביעות בגין פוליסת ביטוח בטענות שונות...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר...
מידע בנושאי תביעות ביטוח
שלמה המלך, החכם באדם, הזהיר אותנו כבר "כי לא לעולם חוסן, ואם נזר לדור ודור" (משלי כז, פס' כד'). דומה כי לא אבד הקלח על האימרה הישנה והטובה וכל אדם צריך לדעת כי גם כאשר הוא בריא וכוחו במותניו, ייתכן וימים סגריריים יפתיעו אותו בעתיד. כל אחד ואחת מאיתנו מבוטח בשורה של ביטוחים, הן ציבוריים והן פרטיים, ולא אחת אנו מבקשים להפעילם ביום פקודה.
ביטוחים לא נועדו רק להגן על גוף ונפש, אלא גם על רכוש. בין אם מדובר בביטוח ציבורי כגון ביטוח לאומי, בביטוח קיבוצי (לדוגמא, ביטוח במקום העבודה מטעם המעביד), או ביטוח פרטי (הנרכש באופן עצמאי על ידי המבוטח מול סוכן הביטוח), הגשת תביעת ביטוח וההתנהלות מול גורמים מבטחים עלולה להיות מסכת משפטית ורפואית ארוכה ומתישה.
לא אחת, חברות הביטוח אינן "ששות" לשלם את תגמולי הביטוח הנתבעים על ידי מבוטחיהם. לדוגמא, חברת הביטוח יכולה לטעון להעדר חבות לפיצוי בגין גניבת רכב בטענות בדבר תקינות האזעקה, או לדחות תביעה לתגמולי ביטוח סיעודי בטענה כי המבוטח לא גילה אודות מצב רפואי קודם עובר לרכישת הפוליסה. התנהלות מול חברת הביטוח ללא קבלת ייעוץ משפטי מטעם עורכי דין העוסקים בתחום עלולה להסתיים במפח נפש.
חברות הביטוח מפעילות מחלקות משפטיות ותיקות ומנוסות ובהן שורה של עורכי דין המיומנים בהתנהלות בתביעת ביטוח מול מבוטחים. כמו כן, חברות הביטוח מעסיקות בעלי מקצוע נוספים כגון רופאים, שמאים, חוקרים פרטיים ועוד. כל אלה מסייעים לחברת הביטוח להפחית ו/או לבטל לחלוטין את חבותה לתשלום תגמולי הביטוח בעת קרות מקרה הביטוח. לא מדובר בדבר של מה בכך. חשוב לדעת כי חברות הביטוח הינן עתירות ניסיון בזיהוי חולשת טענותיהם של המבוטחים ומדובר במלחמה אשר הוכרה לא אחת בפסיקה כמאבק בלתי שוויוני.
השופטת (בדימוס) איליה פרוקצ'יה, התייחסה בפסק דין אשר ניתן על ידה בע"א 11081/02 דולב חברה לביטוח בע"מ נ' סיגלית קדוש, לפערי הכוחות שבין חברות הביטוח לבין המבטח, וגישת בתי המשפט ליחסים בלתי שוויוניים אלה.
"חוזה ביטוח בין חברת ביטוח ובין מבוטח הינו חוזה מיוחד אשר שני הצדדים בו נדרשים לנהוג האחד כלפי השני במידה מירבית של תום לב והגינות. אכן, מדובר בחובות אשר חלות הן על המבטחים והן על המבוטחים. עם זאת, קיימות חובות תום לב ואמון מוגברות על המבטח אשר נובעות ממקורות שונים. בין השאר, לא ניתן להתעלם בעניין זה ממאפייניו המיוחדים של תחום הביטוח, מעמדם המעין-ציבורי של המבטחים, פערי הכוחות בין המבטח למבוטח, והסטנדרטיזציה של חוזה הביטוח. הדין מגן על המבוטח מפני כוחו העדיף של המבטח. פער כוחות זה בא לידי ביטוי במיוחד לאחר אירוע מקרה הביטוח".
בעקבות פערי הכוחות והמערכה המשפטית המתישה, מבוטחים רבים מתייאשים לאחר הגשת תביעת ביטוח מניהול ההליך ובוחרים בסופו של דבר לוותר ו"לפרוש" מהמאבק. חשוב לציין כי ניהול תביעה תוך קבלת ייעוץ משפטי יכול למנוע וויתור על זכויות המגיעות למבוטח, וזאת גם כאשר חברת הביטוח "עומדת על רגליה האחוריות" ומסרבת להכיר בחבותה. כמו כן, לא אחת, עורכי הדין יוכלו לסייע בידיו של המבוטח להגיע להישגים במהירות ויעילות, ולעיתים אף מחוץ לכותלי בית המשפט באמצעות הסכמי פשרה.