www.what2do.co.il

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

תגמול בגין תאונה שאינה תאונת עבודה

האם תאונה בבית או במשחק עם חברים מזכה את הנפגע בפיצויים ? 

תאונה בבית איננה תאונת עבודה. לדוגמא, פגיעות במהלך במהלך יום חופש, אחרי שעות העבודה וכדומה, אינן מקימות לנפגע עילה לבקש הכרה בתור נפגע עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי. כיצד אפוא יוכל נפגע זה, בכל זאת, לזכות לפיצויים?
 
מדובר למעשה בתביעה ל"דמי תאונה". חוק הביטוח הלאומי מסדיר פיצוי לנפגעים אלה וניתן להדגיש כי מדובר בפיצוי אשר הינו תגמול בשיעור אשר משולם לנפגעי תאונות עבודה כדמי פגיעה. דהיינו, כ-75% מהשכר של הנפגע. במילים אחרות, נפגע בתאונה אשר לא הייתה תאונת עבודה לא יזדקק בהכרח להשלמת מחייה מחסכונות ו/או לניצול ימי מחלה. אחת הדרכים לפעול במקרים כגון דא הינה על ידי פניה לביטוח לאומי לקבלת תגמול. יצוין כי לא מדובר בתגמול נכות כללית (אשר בדרך כלל נמוך ובלתי מספק) אלא תגמול כנפגע בתאונת עבודה.
 
עסקינן בתביעה לקבלת "דמי תאונה". מבוטח אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה, ומעוניין לקבל "דמי תאונה" מהמוסד לביטוח לאומי, צריך לעמוד בשורה של קריטריונים אשר מפורטים בסעיף 150 לחוק הביטוח הלאומי. כמו כן, חשוב להקפיד היטב על הדרישות בסעיפים האחרים, וזאת כפי שיפורט להלן.
 
תאונה, מהי?
 
ישנם שלושה קריטריונים אשר מרכיבים את המונח "תאונה" לעניין דמי תאונה. ראשית, יש להוכיח כי מדובר ב"אירוע פתאומי". דהיינו, אירוע אשר התרחש במפתיע וניתן לתחום אותו בזמן ומקום (לדוגמא, נפילה ברחוב). השני, חבלה פיסית אשר נגרמה לנפגע כתוצאה מ"גורם חיצוני". הקריטריון השלישי דורש הוכחה של אובדן כושר תפקוד אשר היה קשור בקשר סיבתי לחבלה הפיסית שנגרמה בתאונה. יצוין כי אובדן כושר התפקוד צריך להיות כזה אשר לא אפשר לנפגע לעבוד גם בעבודה מתאימה אחרת.
 
סעיף 157 לחוק הביטוח הלאומי קובע כי יש להגיש תביעה ל"דמי תאונה" בתוך 90 ימים ממועד התאונה. הלכה פסוקה היא כי "יום התאונה" לעניין זה סעיף הינו "היום אשר בו התמלאו תנאי הגדרתה של התאונה". דהיינו, גם מועד התגבשות תנאי אובדן כושר התפקוד. חשוב להדגיש כי תגמול "דמי תאונה" יכול להיות משמעותי ולהגיע עד כדי עשרות אלפי שקלים. אי לכך, מומלץ אפוא להתייעץ עם עורכי דין העוסקים בתחום בכל מקרה של תאונה כפי שהוגדר לעיל.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.