תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי
|
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 1.0 מתוך 5 |
אחד הסעיפים הביטוחיים אשר נלווים לעיתים לפוליסת ביטוח חיים הינו "נכות מתאונה". ביטוח בגין "נכות מתאונה" יכול להיות גם חלק מביטוח תאונות אישיות. כמו כן, הוא יכול להיות גם כביטוח נוסף במסגרת מכלול ביטוחים (למשל, ביטוחים קולקטיביים במקום העבודה).
קראו עוד על תביעות ביטוח:
ביטוח "נכות מתאונה" מאופיין בכל המקרים בכך שהוא משולם למבוטח כפונקציה של סכום הביטוח ושיעור הנכות הצמיתה. עם זאת, מבוטחים רבים נתקלים - מכוח סעיף זה - בבעיות ומחלוקות עם חברות הביטוח. לא אחת, במסגרת תביעת ביטוח, חברות הביטוח מבקשות, על ידי פרשנויות שונות ומשונות, להקטין את הגמול אשר ישולם למבוטח במסגרת ביטוח זה. לעיתים, ניהול הליך משפטי בצורה ראויה ונכונה, יכול לסייע למבוטח באופן משמעותי. להלן דוגמא למקרה בו
השופטת דליה גנות, בפסק דין שניתן על ידה, הבהירה לחברת ביטוח כי משחקי מילים והתחמקויות לא ייסעו לה.
ניסיון להפחית את אחוזי הנכות
במקרה דנן, מדובר בתביעה אשר הוגשה כנגד חברת הביטוח "מנורה" על ידי הנדסאי קרקע שנפגע בתאונת עבודה. כתוצאה מהתאונה נקבעו להנדסאי 42% נכות. ההנדסאי, אשר היה מבוטח בפוליסת ביטוח שרכש מחברת הביטוח הנתבעת, הגיש תביעה ודרש את תגמולי הביטוח. במסגרת הפוליסה הנ"ל, הדגיש המבוטח, הכנסתי גם "כיסוי בגין מקרה של תאונה". התובע היה סבור כי החישוב במקרה זה יהיה פשוט. 42% מסכום הביטוח.
עם זאת, חברת הביטוח הייתה סבורה אחרת. חברת הביטוח ביקשה להצמיד את אחוז נכותו של ההנדסאי לאחוזי הנכות של המוסד לביטוח לאומי. לשיטתה, נכותו של המבוטח עמדה על 21% "בלבד" (מחצית מאחוז הנכות של המבוטח). בית המשפט ניתח את תנאי הביטוח לפי הפוליסה המדוברת, וזאת גם לאור כוונת הצדדים עם רכישת הביטוח. השופטת גנות הגיעה למסקנה כי אין לקבל את פרשנותה של חברת הביטוח לתנאי הפוליסה. "הנתבעת ניסתה להפחית מחבותה כלפי המבוטח ותוצאת פרשנות זו לא יכולה להתקבל", נכתב בפסק דין.
לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן