תאונת דרכים עם חבלות קלות
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
על הנפגע בתאונה לדעת כי גם אם הוא נפגע באופן קל יחסית, ואין הוא סובל באותו הרגע באופן מיוחד, אין כל בטחון כי כך ירגיש גם בהמשך. נהפוך הוא, בתאונות דרכים במיקרים רבים, ובמיוחד במיקרים של פגיעות בגב ובצוואר (כבפגיעה הנקראת "צליפת שוט"), הכאבים והמוגבלות בתנועות, צצים ומופיעים רק מס’ ימים לאחר התאונה.
איך לנהוג במקרה של תאונה עם חבלות קלות לכאורה?
פנייה איפוא לחדר המיון, או לפחות לרופא המטפל מיד לאחר התאונה (עדיפות ברורה לאפשרות הראשונה), הינה בגדר טיפול רפואי מינימלי שהנפגע חייב ונזקק לו, יהא מצבו הרפואי, עפ"י הרגשתו הוא, אשר יהא.
גם מבחינת הטיפול לשם קבלת פיצוי כספי הרי שהפנייה לחדר מיון ולטיפול רפואי מתאים הינה חיונית, ע"מ שיהיה תיעוד מתאים אותו ניתן להעביר לחברת הביטוח.
לא אחת ישנם נפגעים המגיעים לעורך הדין לאחר מס’ חודשים ובפיהם תלונות על כאבים, מגבלות ומיחושים שונים, אשר מקורם, לטענתם, בתאונה עצמה, אך ללא מסמכים רפואיים תומכים כלשהם (גם סיכום מחלה ו/או אישור פנייה לרופא המטפל, אורטופד, מכון פיזיוטרפיה וכו’, ללא איבחון מימצא רפואי כלשהוא, הינו בהחלט בגדר מסמך רפואי שכזה), יקשה עליהם לשכנע את חברת הביטוח (או ביהמ"ש) כי יש ליחס בהכרח את הדבר לתאונה שעברו ולא למצב רפואי קודם, תחלואים רגילים עקב גיל וכו’.
לעניין קבלת פיצוי כספי די בתעודת חדר מיון ואישור משטרה. מאליו יובן עם זאת כי המצאת אישורים ומסמכים רפואיים נוספים יגדילו את סכום הפיצוי. גם אם תעודת חדר המיון מציינת כי לא נמצא דבר, מן הסתם נרשמו בה לפחות תלונותיו של הנפגע, ואלה "סובייקטיביות" ככל שתהיינה, יש גם להן משקל.
באם עדיין קיימים כאבים ו/או מגבלות כלשהן מומלץ ורצוי לפנות בנוסף גם לרופא המטפל בקופת החולים, אשר מצידו עשוי לשלוח לבדיקות וצילומים נוספים. לא אחת עשויות בדיקות אלה לגלות מה שלא נתגלה ע"י רופאי חדר המיון בשעות שלאחר התאונה. אולי תרצו לקבל עצות נוספות לנפגעי תאונות דרכים.
היות ובתאונות ללא נכות רכיב ה"כאב וסבל" הינו הרכיב המרכזי בקבלת פיצוי כספי (אליו מצטרף רכיב הפיצוי בגין הוצאות בפועל בהן נשא הנפגע, רפואיות וכו’, וכן רכיב הפיצוי בגין הפסד השתכרות עקב העדרות ממקום העבודה עקב התאונה), הרי שעצם הצורך בקבלת טיפולים שכאלה, וכגון: טיפולים פיזיוטרפיים, יש בהן כדי להעיד על מצבו וסיבלו של הנפגע וקבלתם בפועל תגדיל, איפוא, את סכום הפיצוי בגין רכיב זה.