תלונה נגד שוטר בגין תקיפה הייתה תלונת שווא - פיצויים לשוטר
דרגו את המאמר |
|
פיצויים לשוטר בעקבות תלונת שווא שהוגשה כנגדו
בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה קבע כי אישה אשר הגישה כנגד שוטר תלונת שווא, תשלם לאחרון פיצויים בסך 6,000 שקלים. מדובר במקרה אשר החל כאשר התובע, השוטר, הגיע לביתה של הנתבעת לשם עריכת חיפוש במקום. הנתבעת, אשר התנגדה לביצוע החיפוש בביתה, תקפה את השוטר וסתרה ללחייו. כמו כן, האישה המשיכה בפעילות אלימות כלפי השוטר תוך שהיא תוקפת אותו וקורעת חולצתו.
הנתבעת דרשה מן השוטר לראות צו אשר חתום על ידי שופט. השוטר השיג את הצו, וזאת למרות שהעיד בבית המשפט כי הוא לא היה סבור שיש צורך בכך. במסגרת החיפוש נעצרה בת זוגו של בנה של הנתבעת. הנתבעת הודתה ביוני 2010 בתקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו ובהפרעה לשוטר.
קראו עוד בתחום:
- פיצויים בעקבות טעות ברישום משטרתי אשר גרמה למעצר שווא
- פיצויים בעקבות מאסר שווא, האמנם?
- פיצויים למפגיני שיח ג'ארח בעקבות מעצרי שווא
יום לאחר האירועים, השוטר זימן את הנתבעת לחקירה בגין מעשיה. הנתבעת הגיעה לחקירה רק כעבור כחודש. באותה פגישה התברר כי היא הגישה תלונה כנגד השוטר בטענה שהוא היה זה אשר תקף אותה. התיק כנגד השוטר נסגר מחמת חוסר ראיות. השוטר ערער, על מנת לזכות בזיכוי מלא, והתיק נסגר מחוסר אשמה.
בעקבות תלונת השווא, הגיש השוטר תביעת פיצויים כנגד הנתבעת. השוטר טען כי הוא זכאי לפיצויים בסך 10,000 שקלים וזאת בשל הנזק הבלתי ממוני שנגרם לו כתוצאה מהתלונה השקרית.
כאשר המתלונן יודע שאין בתלונתו ולא כלום
בית המשפט קבע כי הוכח לפניו שעסקינן בתלונה כוזבת ועל כן יש לפסוק פיצויים לשוטר. השופט ציין כי תלונתה של הנתבעת הוגשה כנגד השוטר רק שלושה שבועות לאחר התקיפה ורק לאחר שהאחרונה זומנה על ידו לחקירה בגין התנהגותה. מדובר אפוא במקרה קלאסי של ניסיון להפוך מתוקף לקורבן, קבע השופט. זאת ועוד, השופט ציין כי הרשעתה של הנתבעת במיוחס לה, ביוני 2010, מעידה אף היא על כך שעסקינן בתלונה כוזבת ושקרית.
השופט ציין כי במידה והיה מדובר בתלונה שהוגשה בכנות ובתום לב, גם סגירת התיק מחוסר אשמה לא הייתה בהכרח מביאה לפסיקת פיצויים. עם זאת, כאשר אדם מגיש תלונה שהוא יודע בוודאות שאין בה ממש, אין מנוס מלפסוק פיצויים למי שנפגע בגין הגשת תלונה זו.