היעדר גילוי בחברת הביטוח וטענה בדבר מצב רפואי קודם
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
ההתמודדות עם חברות הביטוח במסגרת תביעה כנגדן איננה משימה פשוטה כלל וכלל. לא אחת, חברות הביטוח, אשר הינן תאגידים פרטיים גדולים, מבקשות להפחית את שיעור התגמולים או מציגות טענות בדבר העדר חבות (דהיינו, טענה כי הן אינן צריכות לשלם למבוטח את התגמולים הנתבעים על ידו). אחד ה"תירוצים השכיחים" לעניין זה הינו "היעדר גילוי".
טענת העדר גילוי הינה למעשה טענה הגורסת כי המבוטח לא דיווח לחברת הביטוח על מצב רפואי קודם. לא אחת, תביעות ביטוח "נופלות" בשל הצגת טענת הגנה זו. מומחים העוסקים בתחום מדגישים כי פעמים רבות מדובר בטענה שנטענת שלא כצדק ומבקשת לנצל את הפערים בידע המשפטי בין המבוטח למבטחת. במקום כגון דא, מומלץ למבוטח לפנות לעורכי דין מטעמו אשר יוכלו לסייע לו בגיבוש אסטרטגיה מתאימה להתמודדות עם טענת העדר הגילוי.
קראו עוד בתחום:
- הלכת אמיתי - מרוץ התיישנות תביעת ביטוח טרם התגבשותה של הנכות
- לרמות את חברת הביטוח, האמנם?
- ביטוח חיים בהלוואת משכנתא
לעיתים, העדר גילוי לא נועד לאיין את חבותה של חברת הביטוח לחלוטין, אלא "רק" להפחית את תגמולי הביטוח ולהקטין את זכויותיו של המבוטח. מדובר למעשה במכשיר אשר נעשה באמצעות "חיתום מחדש". מרבית המבוטחים אינם מודעים למשמעותו של המונח הביטוחי הנ"ל. לא אחת, גם אנשי ביטוח מנוסים "נופלים בפח" של החיתום.
גם הגנות לחברות הביטוח
עם זאת, אליה וקוץ בה. חוק חוזה הביטוח מגן גם על חברות הביטוח. למשל, סעיף 6(ג) לחוק חוזה הביטוח קובע כי "הסתרה בכוונת מרמה מצד המבוטח של עניין שהוא ידע כי הוא עניין מהותי, דינה כדין מתן תשובה שאינה מלאה וכנה". סעיף 7(ג) לחוק מוסיף וקובע כי במידה ואירע מקרה ביטוח בטרם שחברת הביטוח ביטלה את החוזה בשל אי גילוי, הרי "אין המבטח חייב, אלא בתגמולי ביטוח מופחתים, בשיעור יחסי, כיחס שבין דמי הביטוח שהיו משתלמים לפי המצב האמיתי, לבין דמי הביטוח המוסכמים". יודגש כי סעיף זה קובע כי חברת הביטוח תהיה פטורה מהתשלום באופן מוחלט במידה והתשובה ניתנה מתוך מרמה.