ערעור על פיצויים שנפסקו לאישה בגין רשלנות רפואית בלידת תאומים
דרגו את המאמר |
|
ערעור לעליון בנוגע לקביעת גובה הפיצויים שנתן ביהמ"ש המחוזי בתביעת רשלנות רפואית
ערעור הונח לפתחו של בית המשפט העליון בנוגע לגובה הפיצויים שנפסקו למערער בתביעת רשלנות רפואית בה דן בית המשפט המחוזי. בית המשפט קיבל את הערעור והגדיל את סכום הפיצוי.
התובעת במקרה דנן הייתה אם אשר ילדה תאומות בבית החולים ואחת התאומות נפטרה בלידה. האישה תבעה את בית החולים על כך שביצע לידה ע"י מכשירים ולא בניתוח קיסרי. בית המשפט המחוזי, בהסכמת הצדדים, נתן פסק דין על דרך הפשרה. הוא פסק כי גובה הפיצוי יהיה 650,000 שקלים. התובעת ערערה בפני בית המשפט העליון וטענה כי הסכום נמוך יתר על המידה. לטענתה, הסכום לא הביא לידי ביטוי את ההלכה שנקבעה בפסק דין אטינגר (ע"א 140/00), לפיה יש לפצות על אובדן ההשתכרות בשנים האבודות, ש"אבדו" בעקבות הנזק שנגרם.
מהו פסק דין אטינגר?
פסק דין אטינגר, אשר ניתן בע"א 140/00 עזבון המנוח מיכאל אטינגר ואח' נ' החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בעיר העתיקה בירושלים בע"מ ואח' פ"ד נח(4) 486, שינה לבלי היכר את המצב אשר שרר לפניו גם בתחום הנזיקין בכלל, ופסיקות הפיצויים בפרט. בית המשפט העליון, בפסק דין אטינגר, קבע כי ניתן לפסוק למשפחתו של מנוח פיצויים בגין אובדן השתכרותו ב"שנים האבודות". יצוין כי בפסק הדין הנ"ל הוצע אופן החישוב אך גבולותיו הברורים לא נקבעו.
מאז שניתן פסק דין אטינגר בבית המשפט העליון, בפסקי דין רבים ניתן ביטוי בנזקי תלויים ועיזבון להלכה החדשה. עם זאת, טרם נקבעה "תמימות דעים" בנוגע לשיטת החישוב הראויה.
הדיון המשפטי
בית המשפט ביקש מהצדדים לפסוק גם הוא על דרך הפשרה, והם נתנו את הסכמתם. שופטי העליון פסקו כי על בית החולים לפצות את האישה בסכום של 1,000,000 שקלים. בשקלול כל הנתונים הובאו בחשבון טיב הנזקים שנגרמו גם לאם במקרה זה, ולא רק לתינוקת שנפטרה. כמו כן, חושב ראש הנזק שנקבע בהלכת אטינגר.