www.what2do.co.il

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

דרגו את המאמר

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?


עורך דין רשלנות רפואית 

במאמר זה נעמוד על מספר נקודות חשובות טרם בחירת עורך דין בתביעות מסוג רשלנות רפואית.

תיק רשלנות רפואית הינו תיק המצריך מעורך הדין ידע ונסיון הן בהיבט המשפטי והן ברפואי. עו"ד העוסק בדיני הנזיקין וברשלנות רפואית ומתמחה רק בנושאים אלו, הוא המתאים ביותר לטיפול בתביעה כזו עקב מורכבות הנושא אשר מקשה התמקצעות בנושאים אחרים בנוסף.

איך לבחור עורך דין בתיק רשלנות רפואית?

 

מי יכול לעזור לך?

הדבר הבסיסי והחשוב ביותר הוא שמומלץ לפנות אל עורך דין.  כיום ישנם גופים רבים אשר מציגים עצמם כגופי סיוע לנפגעים. גופים אלו אינם עורכי דין ואינם רשאים לייצג נפגעים בבתי המשפט בישראל. עורכי דין כפופים לכללי אתיקה ומחוייבים בחובת הנאמנות ללקוח ולכן קיים יתרון ברור בייצוג משפטי ע"י עו"ד.

 

לסיכום נקודה זו, מומלץ ביותר לפנות אל עורך דין מוסמך הפועל בהתאם לחוק ( בעל רישיון בתוקף מלשכת עורכי הדין בישראל). בשוק קיימים גופים המציעים שירותים משפטיים כאשר הם כלל אינם מוסמכים לכך. פניה אל גופים אלו עלולה לסבך אתכם ולגרור אתכם להוצאות מיותרות. 

 

סוג התמחות וניסיון בייצוג משפטי


ככלל, רצוי לבחור עורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית ודיני נזיקין. לעורכי דין אין איסור לטפל בתיקים שאינם בתחום התמחותם, והם יכולים לצבור נסיון בכל תחום תוך כדי עבודה. אתם ודאי תעדיפו מישהו שכבר עוסק בתחום מזה זמן ושזהו תחום התמחותו העיקרי על פניו של עו"ד חדש בתחום.
 

 

איך מבררים אודות הנסיון של עורך הדין? כיום בעידן האינטרנט, אפשר פשוט לחפש במנועי החיפוש את שמו של עורך הדין ולגלות האם פורסמו מאמרים שלו, האם ישנם פסקי דין עם הישגים מרשימים, האם יש כתבות וראיונות מקצועיים תחת שמו וכו'.

 

מי מטפל בתיק שלך?


כאשר נפגשים עם עורך הדין בפעם הראשונה יש לבדוק מי יהיה עורך הדין שייטפל בתיק עצמו. במשרדי עורכי דין נוטים לעתים לתת לבעל המשרד או לאחד השותפים לערוך את הפגישה הראשונה ואילו לאחר מכן התיק עובר לאחד מעורכי הדין העובדים במשרד. בדקו וסכמו מי יטפל בתיק שלכם מכיוון שזה יכול להשפיע גם על אופן הטיפול בתיק וגם על עלותו. 

 

ייעוץ משפטי ראשוני בחינם ושכר טרחת עורך דין

 

עורכי דין העוסקים בתביעות רשלנות רפואית, מקבלים שכרם בד"כ באחוז מהפיצוי המתקבל בפשרה או בפס"ד. לרוב אחוזים אלו נעים בין 20%-30% פלוס מע"מ מסכום הפיצוי. לכן ברוב המשרדים תוכלו להיפגש עם עורכי הדין לפגישת יעוץ משפטי ראשוני בחינם. מומלץ להביא לפגישה את כל המסמכים הקיימים הקשורים בטיפול הרפואי הרשלני לרבות: בדיקות, סיכומי מחלה, המלצות וחוות דעת וכו'.

סקר שוק - אל תסתפקו בפגישה עם עורך דין אחד 

 

ודאו שמיציתם את מרב הפוטנציאל מהתיק על ידי קבלת חוות דעת נוספת מעוד עורכי דין. יכול להיות שעו"ד אחד יבטיח לכם הרים וגבעות, אך זה יהיה רק כדי להבטיח שתשארו אצלו, ואילו אחר יסביר לכם את הסיכוי הריאלי של התיק תוך פירוט יתרונותיו וחולשותיו של התיק. רק ע"י חוות דעת נוספת תוכלו לדעת מה באמת תוכלו להשיג. מעבר לכך, ביקור אצל מספר עו"ד יעזור לכם לערוך השוואת מחירים ביניהם. 

 

טיפ אחרון וחשוב,

לפני פגישה עם עורך הדין, בדקו וקראו מאמרים בנושאי רשלנות רפואית. חפשו באתרי המשפט השונים פסקי דין, כתבות וכו'. ככל שתאספו יותר מידע אודות המקרה שלכם, ככל שתקראו מאמרים ופסקי דין כך יהיה לכם יותר קל לבחור עורך דין.

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי רשלנות רפואית?

מהי רשלנות רפואית? למי מגיע פיצוי? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? את מי תובעים בגין נזקי הגוף שנגרמו? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

התיישנות ברשלנות רפואית

מתי תתיישן עילת תביעה בגין רשלנות רפואית? מאמרים, פסקין דין ופניה אל עורכי דין באתר 

עורכי דין רשלנות רפואית איך לבחור עורך דין?

נפגעת עקב רשלנות רפואית? איך לבחור עורך דין מתאים למקרה רשלנות רפואית? 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית?

מתי תוגש תביעת רשלנות רפואית? נגד מי תוגש התביעה? מאמרים, פסקי דין ופני אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית - ניתוחים

השאלות אשר יעמדו להכרעה בבית המשפט הן, האם עמד הרופא בדרישות הרפואיות לביצוע הניתוח או שהיתה התרשלות מצדו בביצוע הניתוח, במעקב לאחר הניתוח ובדרך טיפולו במהלך כל התקופה. 

רשלנות רפואית - אבחון לקוי

אחד הגורמים השכיחים בתחום תביעות רשלנות רפואית הוא אבחון לקוי של מחלה או גידול או טעות באבחון או איחור באבחון מחלה קשה כגון סרטן, מחלה קשה... 

רשלנות רפואית בלידה - הריון

רשלנות רפואית בלידה או במהלך הריון...מידע משפטי, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

טעויות אולטראסאונד והקשר לרשלנות רפואית

בדיקת האולטראסאוד הראשונה מתבצעת ע"י רופא מומחה ( גניקולוג, מילדות ) וזאת בין השבוע ה - 17 ל - 22. הבדיקה השניה מתבצעת בין השבוע ה - 24 ל - 28... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.