נפגעה בתאונת דרכים , עת הרכב בו נהגה פגע בעמוד חשמל
דרגו את המאמר |
|
לצערנו הרב, לפעמים מתרחשות תאונות דרכים קשות ביותר בהן הניזוקים נפגעים בצורה כה קשה, עד כי אין הם מסוגלים להמשיך ולתפקד. מטבע הדברים, גם הפיצויים שנפסקים להם בגין התאונות הינם גבוהים באופן משמעותי.
פיצויים בגין תאונת דרכים קשה בה רכב התנגש בעמוד חשמל
בתביעה שהוגשה בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב יפו, התובעת נפגעה בתאונת דרכים בגיל 43, בעת שפגעה בעמוד חשמל תוך כדי נסיעתה. פגיעותיה היו קשות מאוד ותוצאותיהן היו: 100% נכות נוירולוגית בשל "דמנסיה עקב תסמונת אורגנית מוחית", 43% נכות אורטופדית בשל פגיעות צוואר וכף היד ו-20% נכות זיהומית בשל בעיות בחלל הבטן. אין מחלוקת כי נכותה הרפואית עולה על 100% ונכותה התפקודית הינה מלאה. במצבה לאחר התאונה, התובעת לא הייתה מסוגלת לחזור לשוק העבודה.
לפני התאונה, התובעת עבדה כפקידת קבלה והממונים עליה היו מרוצים מאוד מתפקודה. בית המשפט ציין כי נראה שחריצותה של התובעת והמוטיבציה שלה היו מביאים לה קידום בשכר ובתפקיד. עם זאת, מומחה מטעם בית המשפט קבע כי לאור העובדה שהתובעת הייתה מעשנת 3-4 קופסאות סיגריות ליום, וממשיכה בכך לאחר התאונה, תוחלת חייה תתקצר ב-10 שנים. לכן, חישוב הפיצויים נעשה על סמך ההנחה כי התובעת תחייה עד גיל 72.
חישוב הפסדי השתכרות
בית המשפט קבע כי שכרה של התובעת עד למתן פסק הדין, היה צריך להיות בסכום של 5,500 ₪ בחודש. את הפסדי השכר בעתיד יש לחשב עד להגעתה של התובעת לגיל הפרישה לנשים, 65 שנה. נראה כי התובעת, שהייתה ללא ילדים, הייתה ממשיכה לעבוד במשרה מלאה ואפילו מקודמת בתפקידה. על כן, בית המשפט חישב את הפסדי שכרה בעתיד על בסיס שכר ממוצע של 7,500 ₪ בחודש.
עזרה סיעודית
המומחה מטעם בית המשפט קבע כי התובעת זקוקה לעזרה סיעודית באופן יומיומי. כמו כן, התובעת זקוקה גם לאפוטרופוס שידאג לענייניה. בית המשפט פוסק כי בנסיבות העניין, ניתן לשכור מטפלת זרה ואין צורך בשכירת שירותיה של אחות. על פי התחשיבים שהוצגו בפני בית המשפט, עלותה של מטפלת סיעודית הינה 750 דולר לחודש. בית המשפט החליט להגדיל סכום זה ב-100 דולרים נוספים בשל ההנחה כי בעתיד יהיו הוצאות מוגדלות אף יותר.
עזרת צד ג'
משפחתה של התובעת הקדישה שעות רבות לצורך הטיפול בתובעת. כמו כן, גם אחרי שכירת שירותיה של המטפלת, עדיין בני משפחתה יצטרכו לסייע לה. בית המשפט מציין כי התובעת לא הצליחה להציג תחשיב מדויק של עזרת צד ג', ועל כן בית המשפט החליט לפסוק לה פיצוי גלובאלי של 300,000 ₪.
נסיעות
בני משפחתה של התובעת הוציאו כסף רב על נסיעות לטיפולים רפואיים במהלך השנים. כמו כן, נראה כי סיוע זה ימשיך עד לסוף ימי חיי של התובעת. לאור זאת, בית המשפט פוסק סכום משוערך של 50,000 ₪ עבור הוצאות נסיעה וניידות.
התאמת מקום מגורים
התובעת ביקשה סכום נוסף לשם התאמת מגוריה של התובעת למצבה הסיעודי. לטעמו של בית המשפט, ראש נזק זה לא הוכח כלל. לא ברורה דרישתה של התובעת לשיפור הדיור בשל נכותה משום שלא הוצגו בפני בית המשפט ראיות שיתמכו בכך. לכן, התביעה בגין ראש נזק זה נדחית.
הוצאות רפואיות לעתיד והוצאות אחרות
התובעת הציגה קבלות שונות לגבי הובלות באמבולנס, טלפונים ונעליים מיוחדות שנרכשו עבור התובעת. כמו כן, הוצגו קבלות על תרופות שנרכשו לשם הטיפולים המיוחדים שעברה. סביר גם להניח שהתובעת תזדקק לטיפולים רפואיים נוספים, כאלו שלא מכוסים על ידי קופת החולים. לכן, בשני ראשי הנזק הללו בית המשפט פוסק לתובעת סכום של 80,000 ₪.
כאב וסבל
חישוב הפיצויים עבור כאב וסבל נעשה על סמך תקנות מיוחדות לנזקים לא ממוניים, בתביעות על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. על פי החישוב, התובעת זכאית לפיצוי של 183,685 ₪. לסיכום, מהסכומים שנפסקו לטובתו של התובעת, יש לנכות את התשלומים אותם היא קיבלה או תקבל מהמוסד לביטוח לאומי. לסכום זה יש לצרף 13% בגין שכר טרחת עורך דין בתוספת מע"מ.