מחיקת תביעה ללא צו הוצאות בעקבות חוות דעת רפואית מטעם ביהמ``ש
דרגו את המאמר |
|
תביעה כנגד הביטוח הלאומי שנמחקה
מדובר בפסק דין אשר ניתן בבית הדין האזורי לעבודה. התובע במקרה דנן היה עובד אחזקה בבית ספר. האחרון תבע את הביטוח הלאומי ודרש שיכירו בליקוי השמיעה שלו כ"פגיעה בעבודה". לאחר דין ודברים, הצדדים הגיעו להסכמה כי התובע נחשף במהלך עבודתו לרעש בעוצמה רבה של יותר מ-85 דציבלים.
עם זאת, בית המשפט מינה מטעמו מומחה רפואי שקבע כי זה בלתי סביר שליקוי השמיעה של התובע נבע מהרעש אליו נחשף בעבודה. על פי קביעתו, הליקוי ההיה תוצאה של מחלה ולא של רעש חיצוני. לאור חוות הדעת, התובע ביקש למחוק את התביעה ללא צו הוצאות. השופט קיבל את הבקשה. הוא קבע כי לאור חוות הדעת, נשמט הבסיס עליו עמדה התביעה, ודינה להידחות. התביעה נמחקה ולא ניתן לתובע צו להוצאות.
יש לציין כי הימנעות בית הדין לעבודה מפסיקת הוצאות לטובת הביטוח הלאומי במקרה דנן לא הייתה עניין של מה בכך. אחד הנושאים הרגישים במערכת המשפט הישראלית בין בעלי הדין הינו סוגיית ההוצאות. מדובר ב"עניין רגיש" בין בעלי הדין לבין עצמם, ובין בעלי הדין לבין בית המשפט.תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 קובעות כי "בתום הדיון בכל הליך, יחליט בית המשפט או הרשם, לעניין שלפניו, אם לחייב בעל דין בתשלום שכר טרחת עורך דין והוצאות המשפט (להלן - הוצאות) לטובת בעל דין אחר, אם לאו".
הן התקנות והן הפסיקה הכירו בכך ש"פסיקת הוצאות מסורה לשיקול דעתה של הערכאה השיפוטית שלפניה נדון העניין, אך הכלל הוא שבאין נסיבות מיוחדות המצדיקות לשלול מבעל דין שזכה את הוצאותיו, יהא אותו בעל דין זכאי לפסיקת הוצאות".