פרקתי את הכתף בעת שירות החובה,ראוי לציין שהתגייסתי בפרופיל 97 ללא שום בעיה רפואית, ואולם גם בפריקה הראשונה החזרתי אותה בעצמי (יש לי ידע כללי), והגשתי תביעה בעניין שמאותה פריקת כתף היו לי עוד למעלה מ-15 פריקות אולם כולם ללא החזרה על ידי רופא מומחה או שמומחה ראה בעצמו -כלומר לפי ההגדרה פריקות לא מתועדות.
בוועדה הרפואית קבעו לי 10% קבוע לפי הגדרת סעיף "הגבלת תנועה קלה בכתף ימין"
ואולם בספר תקנותהנכים כתוב לעניין זה:
"נקיעות שחיכות והכרח להזהר להרים את היד מעל גובה השכם = 20%!
יש לי מסמכים רפואיים שכתמו מספר אורטופדים דרך קופת החולים , ואני מדגיש כי לא הגשתי ואין לי חו"ד רפואית כפי המקובל!, במסמכים הרפואים הללו הם קיבלו את טענותיי לעניין הפריקות ולכן גם המליצו לא להרים את היד מעל גובה השכם דבר שיגרום לפריקה חוזרה ולא לבצע תנועה סיבובית ביד ימין!
למעשה הבעיה כעת בוועדה הרפואית של אגף השיקום שם טוענים שאין לי פריקות מתועדות וצילום שרואים את הפריקה או רופא שהחזירה ,אלא אני טוען שאני מחזירה תמיד מהפעם הראשונה!
לכן אני עומד לעניין הפריקה 10% קבוע.
האם יש תקדים משפטי או יכולת לכתוב חו"ד רפואית שתפקח את עניהם על הרופאים בוועדה הרפואית של אגף השיקום ושיגדילו לי את האחוזים לעניין הכתף למרות שאין תיעוד?
אני מדגיש כי ביצעתי לאחר הפריקות במהלך השנים מספר בדיקות כגון CT ארטרו שבסיכום נכתב שיש עדות לפריקות כתף ביד ימין, ובנוסף 2 -בדיקות US כתפיים כאשר הודגמה (שעקורית) קרי צלקות בכתף ימין! שאלו מבחינתי הוכחות רפואיות שהיו פריקות ושהיו גם בעתיד כיון שבבדיקה הראשונה US כתיים שנשלחתי לעשות לא נמצאו אותם צלקות עדיין אולם לאחר שנתיים ולאחר מספר מריקות נוספות כו נמצאו בבדיקת US חדשה שנשלחתי ע"י הפניה של אגף השיקום בהמלצת הוועדה.
לכן ממה שאני מתרשם ושהם כותבים בסיכום הפרוטוקול שאין עדות לפריקות כתף שכיחות ,ושאין תיעוד של צילום במצב פריקה ושרופא ראה והחזירה ולו פעם אחת.
לכן , 1. האם יש תקדים בו הוכר אדם במצבי ללא תיעוד באחוזים גבוהים בכתף.
2. האם יש בטענות הללו סיכוי שרופא מומחה יכתוב חו"ד רפואית משפטית כמקובל בו יפרט את הדברים הללו והמסקנות הרפואיות אולם בדגש שאין תיעוד!, או שהעניין "קבור" מלכתחילה.