www.what2do.co.il

ערעור על החלטת הוועדה הרפואית בגין העדר נימוק

דרגו את המאמר

ערעור על החלטת הוועדה הרפואית בגין העדר נימוק

ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים בקשר לנכות נפשית - האם הוועדה נימקה את החלטתה כראוי?

 

קביעת שיעור נכות במוסד לביטוח לאומי, לשם קבלת קצבת נכות, עלולה להיות הליך מתיש ומתסכל. כמו כן, פעמים רבות מבוטחים סבורים כי שיעור הנכות אשר נקבע להם לא תואם את מצבם הנוכחי ונקבע באופן נמוך על ידי המל"ל לשם "התחמקות מתשלום גמלאות וקצבות". במקרים כגון דא, פתוחה בפני המבוטחים הדרך להגיש ערעור על קביעת הנכות לוועדת רפואית לעררים. מבוטח אשר לא השלים גם עם החלטתה של הוועדה הרפואית לעררים יכול להגיש ערעור על החלטתה לבית הדין לעבודה. להלן דוגמא למקרה כאמור.

 

מדובר בערעור של אישה בבית הדין לעבודה על החלטת המוסד לביטוח לאומי בנוגע לקצבת הנכות שתבעה. השופטת קיבלה את הערעור. המערערת פנתה לביטוח לאומי על מנת לקבל קצבת נכות בעקבות נכות פסיכיאטרית שהייתה לה. היא הגישה מסמכים מפסיכיאטר וממספר רופאים נוספים, ונקבעה לה נכות בשיעור של 47%. המערערת, אשר הייתה סבורה כי נכותה גבוה יותר, ערערה לועדת הערר של מוסד הביטוח הלאומי, עם זאת, ועדת הערר דחתה את הערעור והשאירה את הנכות כפי שנקבע בתחילה.


המערערת טענה בפני ביה"ד לעבודה כי הועדה לא נימקה את קביעתה, לא הביאה בחשבון את ניסיונות ההתאבדות שלה, ובאופן כללי לא התייחסה באופן ראוי לתלונותיה. הועדה טענה כי לא היה מקום להתערבות בית הדין מאחר וההחלטה הינה רפואית, ולא נפל פגם משפטי בהליך.


הדיון המשפטי - בין החלטה שיפוטית להחלטה רפואית


קביעת דרגת נכות היא בסמכות הועדה הרפואית בלבד. בית הדין מוסמך לעסוק רק בסוגיה משפטית בה נחלקים הצדדים. סוגיה משפטית כוללת כל מקום בו נטען שהועדה התעלמה מחוק או הוראה, פעלה משיקולים זרים או חרגה מסמכותה. תקנה 34 לתקנות הביטוח הלאומי, עוסקת בקביעת דרגת הנכות בגין נכות נפשית. תקנת משנה (ד) מעניקה 30% נכות אם ישנם סימנים קליניים מובהקים המגבילים את כושר העבודה. בתקנת משנה (ה) דרגת הנכות היא 50%, במקרה בו הסימנים הקליניים מתמשכים ללא הפסקה.


בית הדין קבע כי מאחר והועדה עצמה קבעה כי למערערת ישנה הפרעה ממושכת, היה עליה לנמק מדוע לא העניקה דרגת נכות על פי תקנה 34(ה). כמו כן, צוין גם כי ניסיונות ההתאבדות של המערערת חיזקו את היותה של ההפרעה ממושכת וקבועה.


ההכרעה - הערעור התקבל. הסוגיה הוחזרה לשולחנה של הועדה וזאת על מנת שזו תנמק מדוע לא הוענקה דרגת נכות של 50%. עם זאת, נקבע כי בקשת המערערת להמצאת מסמכים רפואיים חדשים לוועדה – נדחתה. לא נפסקו הוצאות מאחר והמערערת לא יוצגה על ידי הסיוע המשפטי.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

ביטוח לאומי - תביעות פיצויים נפגעי תאונות עבודה

ביטוח לאומי- תביעות פיצויים לנפגעי תאונות עבודה, מחלת מקצוע או מיקרוטראומה.  

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 

זכויות נכים בביטוח לאומי

במאמר זה ננסה לפרסם חלק מההטבות אשר ניתנו לנכי תאונת עבודה. כל ההטבות שסופקו לתובעים הנ"ל, ניתנו בכפוף למבחנים שנקבעו בחוק, בתקנות ובפסיקה הנ"ל. זאת, למרות התכחשות המוסד לביטוח לאומי לזכאויות נכי תאונות עבודה ואי פרסום זכויות אלה.  

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.