מינוי מומחה רפואי על ידי בית המשפט בתביעה נזיקית
דרגו את המאמר |
|
החלטה על מינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט
במסגרת תביעות נזיקין, עולה לא פעם השאלה בעניין חומרת הנזק או מידת הפגיעה שממנה סובל התובע. על מנת להוכיח את נזקו, מצרף התובע חוות דעת רפואית מטעמו הניתנת על ידי מומחה. לרוב, הנתבע שמנגד מגיש גם הוא חוות דעת רפואית מטעמו במסגרתה מגיבים על חוות דעת מטעם התובע ואף סותרים את הנטען בה. אז, מוצגות לבית המשפט שתי חוות דעת סותרות ועליו להכריע ביניהן.
במקרים אלו, באפשרותו של השופט הדן בתיק להזמין את המומחים הרפואיים מטעם שני הצדדים ולהורות לצד שכנגד לחקור אותם חקירה נגדית. זאת על מנת לקבל את הרושם אודות מהימנות חוות דעתם. כמו כן, באפשרות בית המשפט למנות מומחה מטעמו, אשר בודק את התובע הניזוק ומגיש חוות דעת רפואית שלישית בעניין.
במסגרת חוות דעת זו, המומחה נותן דעתו לשאלות שעומדות במרכז המחלוקת בין הצדדים. לעיתים, הצדדים מוותרים על מינוי מומחים מטעמם ומסכימים למינוי מומחה מטעם בית המשפט על מנת להעריך את הנזק שנגרם. דוגמא להחלטה למינוי מומחים רפואיים ניתן לראות בהחלטת בית משפט שלום כפר סבא מיום 04/07/2006.
במקרה זה, הצדדים הסכימו על מינוי מומחים מטעם בית המשפט במסגרת הדיון המשפטי ולכן השופטת מינתה שני רופאים. האחד, ד"ר ר' (מונה כמומחה רפואי בתחום האורתופדי). מינוי זה נעשה לצורך הערכת אחוזי נכותה של התובעת, כתוצאה מפגיעה בתאונה שעמדה במרכז המחלוקת בין הצדדים. בנוסף, מונתה ד"ר ק' כמומחית רפואית בתחום בריאות הנפש. מינוי זה נעשה אף הוא לצורך הערכת אחוזי נכותה של התובעת שיתכן ונבעו מהתאונה.
השופטת הורתה למומחים להתייחס בחוות דעתם גם לתקופת נכות זמנית או לאי כושר זמני. שכן, במידה והיה נקבע כי התובעת אכן סבלה מנכות זמנית, הרי שהדבר היה בא לידי ביטוי בסכום הפיצויים שהיה עתיד להפסק לה. לצורך מתן חוות הדעת, היה על המומחים לבדוק את התובעת ולקבל את המסמכים הרפואיים הרלוונטיים.
השופטת הורתה לצדדים להעביר את המסמכים בתוך 30 ימים ממועד ההחלטה, ועל המומחים היה למסור את חוות דעתם לבית המשפט תוך 30 ימים ממועד הבדיקה. לאחר מסירתם, בעלי הדין חויבו להגיש תחשיבי נזק בעניינה של התובעת. נקבע כי על בא כוח התובעת להגיש חישוב זה לפחות 30 ימים טרם מועד הדיון. מנגד, על בא כוח הנתבעים היה להגיש את התחשיב לפחות 15 ימים טרם יום הדיון. בנוסף, השופטת הורתה כי הנתבעת היא שתישא בהוצאות המומחים. קרי, שכרם.
לסיכום, החלטה זו מהווה דוגמא לדרך בה ממנים מומחים רפואיים בתחום הנזיקין, על מנת לקבוע אחוזי נכות או פגיעות שונות שנגרמו למי מבעלי הדין התובע פיצויים בגין אירוע נזיקי.