www.what2do.co.il

כיצד להגיש ערעור על החלטת ועדה רפואית לנכות מעבודה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

כיצד להגיש ערעור על החלטת ועדה רפואית לנכות מעבודה?

נפגע כתוצאה מתאונת עבודה או מחלת מקצוע, אשר הגיש תביעה לגמלת נכות מעבודה, רשאי להגיש ערעור לאחר שהופיע בפני ועדה רפואית לנכות מעבודה, ותביעתו נדחתה, או שנקבעו לו אחוזי נכות רפואית אשר לטעמו אינם הולמים את מידת הפגיעה.

 

תאונה שאירעה לעובד תוך כדי ועקב העבודה נחשבת לתאונת עבודה, כולל תאונת דרכים בדרך לעבודה וממנה. עובד שנפגע במהלך עבודתו, זכאי לתשלום דמי פגיעה עבור ימי ההיעדרות מהעבודה והוצאות טיפול רפואי. במקרה שנותרה נכות צמיתה, הוא רשאי להגיש תביעה לקצבת נכות כללית

 

נפגע עבודה זכאי לדרוש את מימוש הזכויות המגיעות לו, מהמוסד לביטוח לאומי, זאת לאחר שהוכיח כי הפגיעה נגרמה עקב עבודתו ונותרה לו נכות, זמנית או קבועה, או חלה הרעה במצבו הבריאותי והגופני. כדי לקבל תגמולים וקצבאות מביטוח לאומי, נדרש הנפגע לעבור דרך הוועדה הרפואית. בתום הפגישה, רופאי הוועדה מסכמים את הדיון וקובעים את אחוזי הנכות, על סמך המסמכים הרפואיים והטיעונים של הנפגע לגבי תלונות רפואיות ומגבלות בנוגע לקשיי התפקוד והליקויים כתוצאה מהפגיעה בעבודה ובמידת הצורך גם על בסיס תוצאות בדיקות רפואיות.

 

הגשת ערעור על דרגות הנכות

 

לאחר מספר שבועות תישלח אל הנפגע הודעה בדואר הכוללת את פרוטוקול הוועדה וההחלטה שהתקבלה. נפגע שאינו מסכים עם תוצאות ההחלטה, רשאי לפנות לוועדת ערר ולהגיש ערעור על דרגות הנכות שנקבעו לו.

 

הוועדה רפואית לעררים של המוסד לביטוח לאומי היא הגוף המוסמך לדון בערעור שהוגש על החלטת הוועדה רפואית. ערעור על החלטת ועדה רפואית לנכות מעבודה, ניתן להגיש בפני הוועדה רפואית לעררים, בתוך 30 ימים מהמועד שבו התקבלה, ובפועל ניתן להגיש את הערר עד 90 ימים.

 

הוועדה הרפואית לעררים יכולה לשנות את אחוזי הנכות שנקבעו בוועדה הרפואית לנכות מעבודה, ויכולה לקבוע אחוזי נכות גבוהים או נמוכים יותר מאלו שנקבעו. אם הוועדה שוקלת להפחית את גובה אחוזי הנכות, רשאי הנפגע לבטל את הערר ולהשאיר את אחוזי הנכות כפי שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית לנכות מעבודה. 

 

רצוי להגיע עם מלווה אל ההופעה בפני ועדת ערר

 

את הערעור יש להגיש בכתב, בצירוף נימוקים לסניף ביטוח לאומי הקרוב למקום המגורים. כעבור 60 עד 90 ימים, מתכנסת הוועדה לצורך דיון בערר. ניתן להגיע לפגישה עם עורך דין אשר ייצג את הנפגע בפני הוועדה, ויוכל לדבר בשמו ולהשיב בשמו על שאלות.

 

במקרה שהנפגע אינו יוכל להתייצב במועד שנקבע לו לדיון בוועדה, עליו להודיע על כך בהקדם לביטוח לאומי. נפגע שלא יתייצב לדיון גם במועד השני שנקבע לו, יידרש לשלם קנס, או שיעוכב תשלום קצבת הנכות או המענק המשולם לו.

 

במקרה של החמרה במצב הרפואי או הכלכלי, ניתן לבקש דיון חדש על דרגת הנכות מעבודה. את הבקשה לדיון מחודש יש להגיש לאחר שחלפה חצי שנה מיום החלטת הוועדה המקורית. יש לצרף אל טופס תביעה לדיון מחדש בדרגת נכות עקב החמרה במצב רפואי, אישור מרופא שאושר על ידי ביטוח לאומי המעיד על ההחמרה.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.