החמרת מצב לאחר תאונת עבודה
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
אדם שנפגע בתאונה ונקבעה לו דרגת נכות מסוימת, יכול לעתים לחוש כי בריאותו מתדרדרת, או שתנועתו מוגבלת יותר והוא סובל מכאבים, מכיוון שדרגת נכות שעשויה להשתנות עם השנים. אם אותו אדם נפגע בעבודה ונקבעו לו אחוזי נכות מסוימים, הוא רשאי לגשת למוסד לביטוח לאומי ולציין כי מצבו הוחמר.
עובד שנפגע במסגרת עבודתו, בעת מילוי תפקידו, בדרך לעבודה או חזרה ממנה, ופציעתו הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, זכאי לקבל תשלום דמי פגיעה עבור ימי ההיעדרות מהעבודה והוצאות הטיפול הרפואי.
סכום דמי הפגיעה נקבע בהתאם לחומרת הפציעה ודרגת הנכות. במקרה שנותרה לעובד נכות כתוצאה מפגיעה בעבודה, הוא זכאי לתשלום קצבת נכות. אם חלה החמרה במצבו הבריאותי, יכול הנפגע לבקש לשנות את דרגת הנכות שנקבעה לו על ידי הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי, כדי לתקן את הקצבה המגיעה לו.
הגשת תביעה להחמרת מצב
כל מי שנפגע בעבודתו והוכר ככזה במוסד לביטוח לאומי יכול להגיש תביעה להחמרת מצב. הוועדה הרפואית תבחן שוב את הפגיעה המקורית שבגינה נקבעה לו דרגת נכותו ותעריך מחדש אם אכן הוחמר מצבו ואם יש מקום לשנות את אחוזי הנכות.
החמרת מצב יכולה להיות כאשר נפגע שנקבעה לו נכות צמיתה או זמנית בגין פגיעה בעבודה סבור כי מצבו הרפואי הוחמר, או במקרה שנמצאה פגימה חדשה, הקשורה סיבתית לפגיעה בעבודה. כמו כן, נפגע יכול לטעון להחמרה במצבו גם אם התלונן על בעיה רפואית עקב תאונת העבודה והוועדה הרפואית דחתה אותו וקבעה שאין קשר סיבתי בין פגימותיו לתאונה.
טופס החמרת מצב מרופא תעסוקתי
לשם הגשת תביעה להחמרת מצב, על הנפגע להתייצב שוב מול הוועדה הרפואית שתדון בעניינו, אולם עליו להמתין לפחות חצי שנה מאז שעבר את האבחון האחרון בוועדה הרפואית, ולעבור בדיקות רפואיות חוזרות כדי לבדוק האם חלה החמרה במצב הבריאותי ולקבל אישור רפואי כי מצבו הוחמר וטופס החמרת מצב.
בנוסף לקבלת אישור מהרופא התעסוקתי, הנפגע נדרש למלא טופס 228 של ביטוח לאומי, ולפרט את השתלשלות האירועים ולצרף אליו את האישור הרפואי שקיבל המאשר את ההחמרה במצבו. לאחר שהוגשו את כל המסמכים הנדרשים, יתקבל זימון לוועדה להחמרת מצב.
דיון מחדש במצב בוועדה הרפואית
באמצעות טופס החמרת מצבו נפתח בביטוח הלאומי דיון מחדש במצב. הוועדה תבחן בשנית את הפגיעה המקורית ותעריך מחדש אם חלה החמרה והאם יש מקום לשנות את אחוזי הנכות שנקבעו לו בתביעה המקורית.
הבקשה לדיון מחדש יכולה להיות מוגשת רק אם חלה החמרה בפגימה שהוכרה כתאונת עבודה או מחלת מקצוע ונקבעה עבורה דרגת נכות, או שנוספה פגיעה חדשה שלא נדונה בעבר על ידי וועדה הרפואית. הוועדה הרפואית נדרשת לקבוע האם קיים קשר סיבתי בין התאונה לפגימה החדשה. במידה שלא קיים קשר סיבתי, הוועדה לא תקבע דרגת נכות לאותה פגימה, אולם היא יכולה להגדיל את אחוזי הנכות. אם הוועדה דחתה את הבקשה להחמרה במצב, ניתן לערער לוועדה הרפואית לערעורים ולאחר מכן לפנות אל בית הדין לעבודה.