תאונת דרכים עם אופניים חשמליים – מי משלם פיצויים?
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
החוק בישראל אינו מכיר באופניים חשמליים ככלי רכב ואף אינו מבדיל בין רוכב אופניים רגילים לרוכב אופניים חשמליים למרות מנוע העזר. מעמדו החוקי והמשפטי של רוכב האופניים תואם את הגדרתו של הולך רגל, כך שתאונה בין הולך רגל לרוכב אופניים אינה מוגדרת כתאונת דרכים כמשמעותה בחוק.
לאחרונה נכנסו לתוקף התקנות החדשות, האוסרות שימוש באופניים חשמליים בקרב בני נוער שטרם מלאו להם 14 שנים. אולם התקנות לא מתייחסות לזכויותיהם של נפגעי תאונות אופניים חשמליים, והן עוסקות בעיקר בנושאים הקשורים לתקינות האופניים.
פגיעה של הולך רגל על ידי רוכב אופניים חשמליים
הולך רגל שנפגע על ידי רוכב אופניים חשמליים, יצטרך לתבוע את הרוכב בתביעה אישית. במקרה של פגיעה בהולך רגל חשוב לקחת את הפרטים של רוכב האופניים. חשוב לבדוק האם הוא רכב בנתיב שלו או שמא מדובר במקום מעורב ואז יכולה להיות עילת תביעה גם נגד העירייה.
יש לבדוק את האפשרות שהתאונה נגרמה בשל רשלנותה של העירייה או הרשות המקומית עקב מפגע או תכנון לקוי. במקרה כזה גם רוכב האופניים יוכל להפנות אצבע מאשימה לרשות המקומית ולהגיש בקשה לצרף אותה להליך, כדי שהיא תחויב לשלם לנפגע פיצויים בגין נזקיו.
בכל מקרה על הנפגע לבדוק האם הוא מבוטח בפוליסות תאונות אישיות או פוליסות אובדן כושר עבודה שגם אותן ניתן לתבוע במקרה זה, וחשוב לבדוק אם נסיבות התאונה מזכות גם בתביעה מול המוסד לביטוח לאומי, במקרה של תאונה בדרך לעבודה וגם במקרה של תאונת דרכים בלי קשר לעבודה.
תאונה בין רכב לאופניים חשמליים
בתאונה בין רכב לאופניים חשמליים - רוכב האופניים יהיה זכאי לפיצויים מחברת הביטוח של הרכב, לעומת פגיעה בתאונה עצמית שבה הרוכב לא יוכל לקבל פיצויים בגין התאונה.
מיד לאחר קרות התאונה יש לאסוף פרטים של הנהג הפוגע, של עדי ראייה ושל כל המעורבים בתאונה, יש לצלם את זירת האירוע וחשוב להתפנות מהמקום לטיפול רפואי בבית חולים או במוקד חירום ולתאר בפני הרופאים את התאונה כפי שאירעה. בשלב הבא יש לגשת לתחנת המשטרה ולדווח על התאונה, ואף מומלץ לפנות למשרד עורכי דין העוסק בתחום הנזיקין, כדי להבטיח שהנפגע יממש את כל זכויותיו ויקבל את מלוא הפיצויים בגין התאונה.
במקרה של תאונת דרכים עם אופניים חשמליים אשר היה מעורב רכב או אוטובוס או כל כלי תחבורה אחר, יש להגיש תביעה בגין נזקי הגוף נגד חברת הביטוח של כלי הרכב. מכיוון שהאופניים אינם נחשבים לכלי רכב ולא ניתן לבטח בביטוח לנזקי גוף, במקרה של תאונת דרכים עם כלי רכב ניתן לתבוע את ביטוח החובה של הרכב בגין נזקי הגוף אשר נגרמו בתאונה.
חשוב לציין כי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים קובע כי גם במקרה שבו רוכב אופניים נפגע מרכב בעקבות כניסה באור אדום לצומת, הרוכב יהיה זכאי לפיצויים מחברת הביטוח של הרכב ללא קשר לאשמה שלו בתאונה.
תאונה עם אופניים חשמליים בזמן העבודה
במקרה של תאונת דרכים עם אופניים חשמליים בדרך, במהלך או בחזרה מהעבודה, עומדת בפני הנפגע אפשרות להגיש תביעה לתשלום פיצויים מהמוסד לביטוח לאומי ודרישה להכרה בתאונה כתאונת עבודה. אם ביטוח לאומי הכיר באירוע כתאונת עבודה, הנפגע יהיה זכאי לפיצויים בגין 91 ימי המחלה הראשונים, ואף ייתכן כי יהיה זכאי גם לקבלת כספים נוספים מביטוח לאומי וכן מחברות הביטוח השונות בהתאם לחומרת הנזק.