www.what2do.co.il

כיצד למלא טופס 250 עבור נפגעי עבודה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

כיצד למלא טופס 250 עבור נפגעי עבודה?

עובדים שנפצעו במהלך יום עבודה, בדרך לעבודה או בחזרה הביתה, שהוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגעי עבודה זכאים לקבל החזר מלא עבור תשלומים לטיפול הרפואי ואף בנסיבות מסוימות זכאים למימון גם עבור טיפולים פרטיים.

 

הזכות מותנית בהמצאת אישורים וכדי לקבל את התשלומים, נדרשים הנפגעים להגיש טופס 250 של המוסד לביטוח לאומי. הטופס הכרחי למתן טיפול ראשוני שניתן באמצעות קופות החולים בעקבות הפציעה ולצורך הגשת תביעה לדמי פגיעה מביטוח לאומי.


הכרת המעסיק בתאונת עבודה

 

טופס 250 הוא טופס של ביטוח לאומי שמטרתו לתת לנפגע עבודה טיפול רפואי ראשוני בקופת חולים, או בחדר מיון על פי הצורך. הטופס מיועד לעובד שכיר שנפגע במסגרת עבודתו, כאשר המעביד נדרש למלא את פרטי העובד ומקום העבודה, לחתום על הטופס ולמסור אותו למוסד ביטוח לאומי לצורך קבלת דמי פגיעה והחזר עבור עלות הטיפול הרפואי. עובד שכיר נדרש לפנות לקבלת הטיפול עם הטופס, שמולא על ידי המעביד או אדם מטעמו, והחתימה היא למעשה הכרתו של המעביד בכך שמדובר בתאונת עבודה.

 

הטופס מחולק לארבעה חלקים: פרטי המעסיק, פרטי הנפגע, פרטי התאונה, חתימת המעסיק עם חותמת העסק ותאריך מילוי המסמך. יש למלא על גבי הטופס את פרטי העובד, כולל: מספר תעודת זהות כתובת וטלפון. פרטי המעסיק, שם כתובת ומספר תיק ניכויים של מס הכנסה, ופרטים נרחבים ככל הניתן על התאונה ונסיבותיה.


הוכחות עובדות מקרה התאונה

 

חשוב לרשום את התאריך והשעה שבה התרחשה התאונה והמקום הספציפי שבו אירעה. וכן לפרט על נזקי גוף שנגרמו לעובד, שם קופת החולים שבה הוא מבוטח וחתימה של המעסיק. הפרטים חשובים לצורך המשך ניהול נכון של התביעה, ואם במקרה המעסיק מסרב למלא את הטופס ולחתום עליו יש להודיע על כך למוסד לביטוח הלאומי והוא יבדוק את הסיבות לכך.

 

נפגע עבודה שבידו טופס 250 זכאי לקבל עזרה ראשונה מקופת החולים שבה הוא חבר, ממגן דוד אדום, מבית חולים או ממרפאה לרפואה דחופה, הנמצאים בסמוך למקום הפגיעה. כאשר מדובר במקרה חירום של תאונת עבודה, זכאי הנפגע לקבל טיפול בחדר מיון ללא תשלום אגרת מיון, גם לפני שהתקבלה הכרה באירוע כתאונת עבודה מהמוסד לביטוח לאומי. אם העובד פונה באמבולנס ביום הפגיעה, הוא יהיה זכאי להחזר הוצאות הפינוי מביטוח לאומי.

 

חשוב לבקש מהרופא הבודק בקופה או בבית חולים תעודה רפואית לנפגע עבודה. התעודה מהווה אישור מחלה לתאונת עבודה. לאחר קבלת הטופס החתום על ידי הרופא, קופת חולים מחויבת להעניק לנפגעים את כל הטיפולים הרפואיים הדרושים עד להחלמתם.

 

ראייה להוכחת הפגיעה כפגיעה בעבודה

 

טופס 250 אינו מהווה אישור מביטוח לאומי לכך שהאירוע מוכר על ידו כתאונת עבודה. וכדי שהוא יוכר כתאונת עבודה, יש להמתין עד למתן החלטה מטעם המוסד, אך עם זאת הפרטים שעל גבי הטופס עשויים לסייע בהוכחה שהתאונה היא אכן תאונת עבודה. עובדים שאינם מסוגלים לעבוד בשל הפציעה, יכולים להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי כדי לקבל דמי פגיעה.

 

לאחר הגשת תביעה לדמי פגיעה מביטוח לאומי בצירוף טופס 250, יקבל הנפגע זימון לוועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות. הטופס יכול להוות ראייה להוכחת הפגיעה כפגיעה בעבודה מול המוסד לביטוח לאומי וגם מול חברות הביטוח ומול המעסיק עצמו במקרה הצורך, ובנוסף הטופס יכול לשמש להוכחות עובדות מקרה התאונה ונסיבותיה, על כן חשוב לדייק בפרטים ובניסוח.
 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.