תאונת דרכים באוטובוס וברכבת: ממי ניתן לקבל פיצויים?
דרגו את המאמר |
|
בעקבות תאונת דרכים עם רכב פרטי, יש להגיש תביעת פיצויים נגד חברת הביטוח, בתנאי שרישיון הנהיגה של הנהג המעורב היה בתוקף במועד התאונה, ובתנאי שהרכב היה מבוטח בביטוח חובה. במקרה של תאונת דרכים בתחבורה ציבורית באוטובוס או ברכבת, יש לפעול באופן דומה, ולהגיש תביעה נגד חברת הביטוח המבטחת את הרכב הציבורי.
יש לקחת את פרטי נהג האוטובוס
במקרה שנפגעתם בתאונת דרכים בעת נסיעה באוטובוס, כאשר מכונית אחרת איבדה שליטה, והתנגשה באוטובוס שבו נסעתם, יש לקחת את פרטי נהג האוטובוס, גם אם קיים ספק בנוגע לאחריותו של הנהג לקרות התאונה, ולהגיש תביעת פיצויים נגד הביטוח המבטח את כלי הרכב, כמו בתאונת דרכים ברכב פרטי.
תיעוד רלוונטי לנסיבות התאונה
יש לדווח על תאונת הדרכים במשטרה וללכת לבדיקה רפואית. חשוב לשמור את דוח הטיפול הרפואי שהתקבל במיון, או בקופת החולים. כמו כן יש לשמור כל תיעוד רלוונטי בנוגע לנסיבות התאונה, כגון: צילומים מזירת האירוע, תצהירים של עדים, וכדומה. את המסמכים הרפואיים רצוי להגיש לחברת הביטוח של הרכב הציבורי לאחר המתנה של מספר חודשים, עד שהמצב הרפואי יתייצב ויתברר היקף הנזק. במקרה שהנפגע החליט שהפיצוי בגין נזקי גוף שהציעה חברת הביטוח לא משקף את ממדי הפגיעה, תוגש תביעה נזיקית לבית משפט השלום או לבית המשפט המחוזי.
תביעה נגד קרנית
כאשר מדובר בתחבורה ציבורית, הסיכוי שהאוטובוס לא יהיה מבוטח הוא נמוך ביותר, ולכן אין מניעה לתבוע את חברת הביטוח בגין התאונה. גם אם מדובר במקרה חריג, שבו הנהג לא היה מבוטח, אתם יכולים לתבוע את חברת הביטוח "קרנית" שזו קרן הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שהוקמה לשם מטרה זו וניתן לתבוע אותה במקרה של תאונות פגע וברח וכאשר אין את מי לתבוע.
נפילה במהלך נסיעה באוטובוס
נפילה ממדרגות האוטובוס או הרכבת לאחר העצירה בתחנה בעת העלייה, נחשבת לתאונה כללית, אשר בגינה ניתן לתבוע את הנהג או את חברת האוטובוסים בגין רשלנות. נפילה עקב בלימת פתע במהלך נסיעה נחשבת לתאונת דרכים. אם קבע בית המשפט כי הנפילה באוטובוס נגרמה עקב רשלנות מצד הנהג, חברת האוטובוסים תחויב בפיצוי הנוסע שנפגע. בניגוד לתביעה בגין תאונת דרכים, במקרה של נפילה באוטובוס תוגש תביעת נזיקין נגד חברת התחבורה באופן ישיר.
דוגמאות לתביעות בגין תאונת דרכים בתחבורה ציבורית
בפסק דין שהוגש לאחרונה חייב בית משפט השלום בתל אביב, את חברת האוטובוסים דן בתשלום פיצויים בגין נפילה באוטובוס. במקרה זה נוסעת כבת 50 נפלה בעת הנסיעה. הנוסעת טענה כי כאשר עלתה לאוטובוס היא אחזה בידה שקיות, הניחה אותן בכניסה ושילמה עבור הנסיעה. כאשר ביקשה לאסוף את השקיות ולתפוס מקום ישיבה, הנהג האיץ את מהירות הנסיעה, בתנופה שגרמה לה ליפול לאחור ועקב כך נחבלה בכל חלקי גופה. בית המשפט פסק לה פיצויים בגין פגיעתה ובגין רשלנות נהג האוטובוס שהאיץ את רכבו בעוד הנוסעת לא היתה ישובה בבטחה.
מקרה נוסף שנדון בבית משפט השלום, היה של נוסעת כבת 45 אשר ישבה באחד מהמושבים הכפולים באוטובוס, כאשר המושבים שמולה היו ריקים. בעקבות בלימה פתע חזקה של הנהג בשל התנגשות ברכב אחר, עפה הנוסעת קדימה על המושבים הריקים, שברה את אפה ונחבלה בשאר חלקי גופה. היא הובהלה לחדר מיון שם נמצאו לה מספר פגיעות לא חמורות במיוחד. שנים ספרות לאחר התאונה, חלה החמרה במצבה, והיא החלה לסבול מהגבלות בתנועה, מכאבי גב וצוואר, ואף נאלצה לעבור ניתוח לפריצת דיסק. בעקבות ההחמרה, הגישה תביעה נוספת, שם נפסקו לה פיצויים בסך של 150,000 שקלים עבור כאב וסבל, הפסד השתכרות ועוד.