www.what2do.co.il

תביעת לשון הרע נגד בעל דף פייסבוק מתחרה

דרגו את המאמר

תביעת לשון הרע נגד בעל דף פייסבוק מתחרה

התובע אשר מנהל דף בפייסבוק פנה אל בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו, והגיש תביעת פיצויים בעילת לשון הרע נגד בעל דף פייסבוק מתחרה, בטענה כי הוא הפיץ עליו לשון הרע ברחבי הפייסבוק והשתמש בביטויים פוגעניים אשר פגעו בשמו הטוב. בנוסף טען כי הנתבע פרסם באתר המתחרה תמונה שהוא בעל זכויות היוצרים בה, ללא רשותו, לכן דרש פיצויים בגין הפרת זכויות יוצרים.

 

התובע והנתבע מנהלים דפי פייסבוק מתחרים, העוסקים בפרסום אתרים בתל אביב מתקופות שונות. התובע טען כי הנתבע פרסם בדף הפייסבוק שלו הזמנה לגולשים להצטרף לגולשי הפייסבוק שלו, ואף איים עליו ואמר "אני אגיע אליך לחיים האישיים". בתחילת שנת 2014, הנתבע פרסם בדף הפייסבוק שלו תיאור פוגע של התובע, ובין היתר כתב שהתובע נדבק אליו באובססיה ומפיץ סיפורים ושקרים, ואף כינה אותו שקרן אובססיבי עד כדי מחלה, משמיצן פתולוגי וזבל אנוש.

 

לאחר פרסום דברי ההכפשה, התובע גילה באתר המתחרה תמונה של בית הכנסת הגדול בתל אביב, שצולמה בשנת 1961, אשר הוא רכש בארצות הברית ואף חתומה על ידי האתר שלו. לפיכך טען כי פרסום התמונה באתר של הנתבע ללא רשותו מהווה הפרת זכות יוצרים. התובע דרש לקבל פיצויים בסך של 200,000 שקלים בגין פגיעה בשמו הטוב והפרת זכות היוצרים.

 

התובע הוא שהעתיק את הקונספט של האתר מהנתבע

 

מנגד טען הנתבע כי הוא לא פרסם דברים פוגעניים אודות התובע, ולא השתמש בקללות וגידופים. ואף טען כי התובע הוא זה העתיק ממנו את הקונספט של האתר והעתיק תמונות של מבנים בתל אביב שהתפרסמו באתר שלו. לגבי התמונה טען כי התובע לא הוכיח את זכויותיו, ובכל אופן זכות היוצרים בתמונה פקעה לאחר חמישים שנה.

 

הנתבע ציין כי התובע הקניט אותו בפרסומיו, התגרה והשתלח בו במישור האישי, בכך שהתחזה לגולשת ופרסם בשמה כי הנתבע הטריד את העוקבים של התובע. עקב כך הנתבע צילם את הפרסום והעלה אותו לדף הפייסבוק שלו והסביר כי מדובר בתגובה שקרית ומזויפת של התובע.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים השתכנע בית המשפט כי זכות היוצרים על התמונה שצולמה בשנת 1961 פקעה לכל המאוחר בשנת 2011, לכן קבע כי אין צורך לדון בשאלה האם הנתבע העתיק את התמונה מהבלוג, ודחה את הטענה לגבי הפרת זכות היוצרים.

 

הנתבע לא הוכיח שהתובע התחזה לגולשת ופרסם בשמה תגובות

 

בית המשפט התרשם כי הנתבע פרסם בדף הפייסבוק שלו התבטאויות משמיצות כלפי התובע המהוות עוולת לשון הרע באינטרנט. הנתבע לא הוכיח שהתובע התחזה לגולשת, לכן נקבע כי הוא זה שהחל בהשמצות. וגם אם מדובר בתגובה על מעשיו של התובע, הוא אינו פטור מאחריות לפרסום פוסט משמיץ. בסופו של דבר חייב בית המשפט את הנתבע לשלם לתובע פיצויים בסך של 4,000 שקלים בגין עוולת לשון הרע. ומאחר שהתביעה התקבלה באופן חלקי נקבע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

 

ת"א 33784-04-15 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.