תלמיד ננשך על ידי כלב כשהוא בדרכו לבית הספר, מי ישלם פיצויים?
דרגו את המאמר |
|
בתחילת חודש מאי 2014, סמוך לשעה שמונה בבוקר, כאשר הקטין היה בדרכו לבית הספר, הסתער עליו כלב ונשך אותו בירך. עוברי אורח סייעו לקטין אשר נבהל, והזעיקו אמבולנס אשר פינה אותו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים בגין נזקי גוף.
במהלך השהייה בבית החולים, נמסרה ממד"א דרישה לתשלום בסך של 400 שקלים, והוצע להורים לפנות לקופת חולים בבקשת החזר. אביו של הקטין פנה לקופת חולים, ושם נמסר לו כי מאחר שבנו מבוטח בביטוח תאונות תלמידים על ידי משרד החינוך או עיריית ירושלים, עליו לפנות לגורמים אלה כדי לקבל החזר תשלום.
האב פנה שוב ושוב אל העירייה ולמזכירות בית הספר
האב פנה למשרד החינוך משם הפנו אותו לעירייה, והעירייה הפנתה אותו לבית הספר בטענה כי האחריות על תאונת התלמידים מוטלת על משרד החינוך. במזכירות בית הספר, נאמר לאב כי עליו לפנות שוב לעירייה. לאחר דין ודברים, השתכנעה המזכירה כי חובת התשלום מוטלת על בית הספר, ואישרה לאב כי התשלום יבוצע מידית ישירות למד"א.
יחד עם זאת הסיפור לא הסתיים, והאב קיבל ממד"א דרישה חוזרת לתשלום. המזכירה השיבה כי מחמת תקלה טכנית לא נשלחה למד"א ההמחאה שכבר הוכנה, וכי היא תישלח מיד, אולם התשלום לא הוסדר והאב המשיך לקבל עוד התראות, כאשר מנגד טענה המזכירה כי התשלום למד"א בוצע, ואף הציגה צילום המחאה לפקודת מד"א.
חרף זאת, מד"א המשיכה לטעון כי לא קיבלה מבית הספר את המחאה, ובשלב זה הודיע האב למזכירות בית הספר כי בכוונתו להגיש תביעה נגד מד"א ולהזמין את המזכירה כעדה מטעמו.
בשל טעות בוצע התשלום למד"א עבור אירוע שונה שאינו קשור לקטין
לאחר הגשת התביעה, נציג של מד"א התקשר אל האב והודיע לו כי החוב בגין האירוע של נשיכת הכלב לא נפרע, וכי ההמחאה ששולמה היא עבור מקרה אחר של נפילת הילד בבית הספר. הבן הודיע לאב כי מעולם לא היה מעורב באירוע נפילה בבית הספר, ולכן פנה האב שוב אל המזכירות וביקש לברר את העניין. המזכירה בתגובה הודיעה שאין באפשרותה לסייע לתובע.
בעקבות כתב ההגנה שהוגש על ידי מד"א, לפיו התשלום מבית הספר שולם בגין אירוע אחר, והחוב בגין נשיכת כלב לא הוסדר. הגיש האב תביעה נגד העירייה ובית הספר, בטענה כי נאלץ לבזבז זמן רב עקב רשלנות ובירוקרטייה של מי מהצדדים, ודרש לקבל פיצויים בגין עגמת נפש בסכום של 2,000 שקלים.
הנהלת בית הספר טענה כי התלמיד ננשך על ידי כלב כשהוא בדרכו לבית הספר ופציעתו של נגרמה מחוץ לתחומי בית הספר, לכן היא אינה חבה בתשלום עבור הפינוי באמבולנס. אולם מלפנים משורת הדין היא הסכימה לשאת בעלות פינוי לבית החולים. ולאחר הגשת התביעה שולם החוב למד"א במלואו על ידי בית הספר.
העירייה טענה כי סברה שהאירוע התרחש בתחומי בית הספר, לכן אישרה למוסד הלימודים לשלם את הוצאות הפינוי. אך בעקבות טעות אנוש של המזכירה, הוצאות הפינוי שולמו עבור תלמיד אחר שנפצע בתחומי בית הספר.
התובע זכאי לפיצויים בסך של 2,000 שקלים בגין עגמת נפש
לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי מקרה זה אינו עונה על הקריטריונים המזכים החזר כספי, אולם קבע כי עקב התנהלותה של מזכירות בית הספר ובשל ביטול הזמן והטרטור שנגרם לתובע, הוא זכאי לפיצויים מבית הספר בסך של 2,000 שקלים בגין עגמת נפש כולל הוצאות משפט. התביעה נגד העירייה נדחתה.
ת"ק 35938-04-15