תלמיד ישיבה שנפגע בתאונת טרקטורון תבע פיצויים מחברת הביטוח
דרגו את המאמר |
|
תלמיד ישיבה כבן 22 שנפגע בתאונת טרקטורון, הגיש תביעה נגד חברת הביטוח של הרכב בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מהאירוע. המחלוקת בין הצדדים נבעה עקב עניין גובה הנזק בלבד, על כן בית המשפט המחוזי בחיפה נדרש לקבוע את סכום הפיצויים.
התובע סבל מחבלת ראש קשה ומבעיות של קוצר נשימה
בחודש מאי 2010, נפגע התובע, יליד 1988, בתאונת דרכים כאשר נהג בטרקטורון המבוטח על ידי הנתבעת. כתוצאה מהתאונה הובהל התובע לבית חולים כשהוא מחוסר הכרה, שם אובחנה חבלת ראש קשה ונצפתה נזילת דם מאוזנו הימנית. בהמשך עבר ניתוח לכריתת הקטע המוצר של קנה הנשימה וניתוחים נוספים להרחבת הקנה.
בית המשפט מינה שלושה מומחים רפואיים להערכת מצבו, אשר קבעו כי נותרה לו נכות רפואית משוקללת בשיעור של 63%, בגין הפרעה בנשימה, ירידה קוגניטיבית הבאה לידי ביטוי בהפרעות בזיכרון וגם עקב הפרעות נפשיות. המוסד לביטוח לאומי קבע כי התובע זכאי לגמלה בענף נכות כללית בסך של 524,440 שקלים.
התובע מסוגל לעבוד אך ורק במשרה מצומצמת של שלוש שעות ביום
במועד התאונה היה התובע תלמיד בישיבה בצפת וכיום הוא נשוי ועובד במשרה חלקית. לטענתו, נכותו התפקודית עומדת בשיעור 70%. מכיוון שלאחר התאונה הוא עשה מאמצים להשתלב בעבודות שונות, עד שהחל לעבוד בישיבה במשרה מצומצמת של פחות משלוש שעות ביום, בתפקיד אחראי על הנערים בהפסקת הצהריים והערב. עוד הוסיף כי מאז האירוע הוא סובל מהפרעות שינה, התפרצויות זעם וכפילות בראייה.
חברת הביטוח טענה מנגד כי יש להעמיד את הנכות התפקודית בשיעור של 40%, מאחר שלהיצרות בקנה הנשימה אין משמעות תפקודית, והוא מסוגל לעבוד בעבודה הדורשת מאמץ גופני קל. עוד טענה כי התובע הפסיק את הטיפול התרופתי על דעת עצמו, ואף הפסיק לצרוך ריטלין לשיפור יכולת הריכוז.
הנתבעת טענה כי יש להעריך את שכר הבסיס בשיעור נמוך מהשכר הממוצע
לצורך חישוב בסיס השכר, התובע טען כי לאור גילו הצעיר במועד התאונה, יש להעמיד את שכרו בגובה השכר הממוצע במשק. מנגד טענה הנתבעת כי התובע היה תלמיד ישיבה ולכן יש להעריך את שכרו בשיעור נמוך מן השכר הממוצע. בית המשפט קיבל את טענת התובע וקבע כי יש להעמיד את בסיס השכר לעתיד בגובה השכר הממוצע במשק - 8,874 שקלים ברוטו. בנוגע להפסדי השתכרות קבע בית המשפט כי הוא זכאי לסך של 1,400,000 שקלים עד הגיעו לגיל פרישה לגמלאות.
התובע יקבל מחברת הביטוח סך של 1,582,560 שקלים
בסופו של דבר קבע בית המשפט כי נזקיו של התובע מסתכמים בסך של 2,107,000 שקלים, בגין הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד, עזרת הזולת, הוצאות רפואיות ונזק שאינו ממוני. לאחר ניכויים מהמוסד לביטוח לאומי, חויבה חברת הביטוח לשלם לתובע פיצויים בסך של 1,582,560 שקלים, בתוספת שכר טרחת עורך דין בשיעור של 13% מסכום הפיצוי והוצאות משפט.
ת"א 19489-10-10