תאונת דרכים שינתה את עתידו המקצועי של רוכב אופניים צעיר
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
בחודש יוני 2011, נפגע התובע, יליד 1988, עת רכב על אופניו, מרכב בו נהגה הנתבעת. התובע הגיש תביעת פיצויים נגד הנהגת וחברת הביטוח של הרכב בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מתאונת הדרכים. הנהגת לא הכחישה את אחריותה לקרות האירוע וחבותה לפצותו, על כן בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש להכריע בשאלת גובה הפיצויים.
התובע שהיה בעת התאונה כבן 23, פונה ממקום האירוע על ידי צוות מד"א לבית החולים, שם אובחנה פגיעה בברך שמאל, והוא נאלץ לעבור שלושה ניתוחים לקיבוע השבר במסמר, להוצאת בורג נעילה ולהחלפת הקיבוע ובהמשך עבר ניתוח להוספת שתל עצם.
כתוצאה מנזקי גוף התובע שהה באי כושר מלא במשך שלושה חודשים. מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורתופדיה העריך כי שיעור הנכות צמיתה שנותרה היא 10%, עקב כאבים ומוגבלות בתנועת הברך, ואף סבר כי בעתיד ייאלץ לעבור ניתוח נוסף להוצאת הפלטה והברגים וגם טיפולי פיזיותרפיה.
התובע ויתר על חלומו להתגייס ליחידות הסיור המיוחדות של המשטרה
התובע שעבד לפני האירוע בעבודה מועדפת כמאבטח בבית מלון ועסק בפעילות ספורטיבית, הצהיר כי התאונה אירעה בדרך לראיון עבודה ביס"מ, והיא קטעה את השתלבותו בלימודים ובעבודה. ואף נאלץ לעזוב את דירתו השכורה ולחזור לבית הוריו, מאחר ולא היה יכול לטפל בעצמו והיה זקוק לעזרה בהיקף מלא, לכן נגרמו לו ולמשפחתו הוצאות רבות.
לדבריו, מאז התאונה הוא סובל מכאבים, מתקשה לעמוד זמן רב ואינו יכול ללכת למרחקים ארוכים. הוא נאלץ לפרוש מעבודתו בתחום האבטחה, ואף ויתר על חלומו להתגייס ליחידות הסיור המיוחדות במשטרת ישראל. עוד הוסיף כי רצה לעשות קורס ולהיות מדריך צלילה, אך נפסל על הסף עקב פציעתו עוד במילוי הצהרת הבריאות, בנסיבות אלה ביקש להכיר בפגיעתו התפקודית בשיעור 15%.
התובע האדיר את נזקיו מאחר והוא עובד כיום כמדריך כושר
הנתבעות טענו מנגד כי נכותו הרפואית של התובע אינה תפקודית ואינה פוגעת בכושר השתכרותו, מאחר וכיום הוא עובד כמדריך בשני חדרי כושר ואף לומד במכון וינגייט לקראת תואר בחינוך גופני.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, קבע בית המשפט כי התאונה התרחשה בתחילת דרכו המקצועית של התובע, לאחר שחרורו מהצבא כחובש קרבי, והשתכנע כי התובע שאף להשתלב בעבודה מספקת יותר מבחינה אישית ומקצועית, אולם תאונת הדרכים מנעה ממנו זאת. ורק בימים אלה הוא עושה את צעדיו הראשונים לקראת לימודי תואר בחינוך גופני.
חברת הביטוח תפצה את התובע בסך של 377,950 שקלים
עוד התרשם בית המשפט כי עדות התובע היתה מהימנה והוא לא ניסה להאדיר את נזקיו לשווא. אולם קבע כי נכותו התפקודית עומדת על שיעור של 10%, כשיעור נכותו התפקודית הרפואית.
בסופו של דבר קבע כי התובע זכאי לפיצויים בסך של 401,558 שקלים, בגין: הפסד שכר בעבר, אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות ופיצוי בגין נזק לא ממוני, לאחר ניכוי תשלום תכוף, תשלם חברת הביטוח לתובע סך של 377,950 שקלים, בצירוף הוצאות משפט.
ת"א 21885-04-12