תביעת ביטוח בגין תאונת דרכים על מלגזה במסגרת עבודה כמחסנאי בעירייה
דרגו את המאמר |
|
עובד עיריית תל אביב בשנות החמישים המאוחרות לחייו, סיים לנהוג על מלגזה במסגרת תפקידו כמחסנאי ורגלו הימנית נתפסה בדוושת בלם המלגזה והוא נפל ארצה ונחבל בכתפו. בעקבות נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מתאונת דרכים על המלגזה, הגיש העובד תביעת פיצויים נגד חברת הביטוח של כלי הרכב. בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש לקבוע מה גובה הנזק והאם חברת הביטוח נדרשת לפצות את התובע.
התאונה אירעה בחודש יולי 2010, בעת שסיים התובע, יליד שנת 1953, לנהוג על מלגזה במסגרת עיסוקו כמנהל מחסן בעיריית תל אביב. כאשר ירד מהמלגזה רגלו נתפסה בדוושת הבלם, והוא מעד ונפל ארצה. עדותו נתמכה בדוח המשטרתי שנמסר במועד הסמוך לתאונה, ובדוח נפגעי העבודה מטעם המוסד לביטוח לאומי.
האירוע הוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה
מאחר והתאונה אירעה במהלך עבודתו של התובע בעירייה היא הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה. מומחה רפואי קבע כי נותרה לו נכות צמיתה משוקללת בשיעור 33% בגין הגבלה ניכרת בפרק הכתף ושיתוק עצבי בגפיים העליונות.
חברת הביטוח הכחישה את נסיבות תאונת העבודה, וטענה כי בגרסתו של התובע סתירות רבות, והוא לא זימן לעדות עובד נוסף שהיה העד היחיד לאירוע. עוד טענה כי היא אינה אחראית לשלם עבור נזקי גוף שנגרמו לו, מכיוון שהנסיבות אינן מכוסות תחת חבותה הביטוחית.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית המשפט כי עדותו של התובע אמינה עקבית ונתמכת בדוחות שונים ובתיעוד רפואי, על כן קיבל את גרסתו בנוגע לנסיבות התאונה בעת הירידה מהמלגזה בתום הנהיגה בה, וקבע כי חברת הביטוח של הרכב אחראית לשלם לו פיצויים.
במסגרת קביעת גובה הפיצויים נדרש בית המשפט לבחון את הפסדי השכר, אובדן כושר השתכרות, הוצאות רפואיות ונסיעות ופיצוי בגין נזק לא ממוני כתוצאה מפציעתו בתאונת דרכים.
הגבלת התנועה פוגעת בעבודתו כמחסנאי ובעיסוקו בתחום האמנות
התובע טען כי בנוסף להפסדי שכר שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה בעבודתו כמחסנאי, הוא עוסק גם באמנות ואף עורך תערוכות המציגות את יצירותיו, על כן הכנסותיו נפגעו משמעותית עקב הפגיעה בכתף וחלה השפעה תפקודית על מלאכת כפיים.
עוד טען כי מלאכתו כמחסנאי דורשת יכולות פיזיות, ולכן יש לחשב את אובדן כושר ההשתכרות בהתאם לנכות תפקודית מוצעת בשיעור 40% עד לצאתו לגמלאות, בשל המוגבלות התפקודית הפוגעת ביכולתו להרים משאות כבדים.
חברת הביטוח תשלם לתובע פיצויים בסך של 65,000 שקלים
בית המשפט קיבל את טענות התובע בנוגע להפסדי שכר ואובדן כושר השתכרות, ובנסיבות אלה קבע כי הוא זכאי לפיצויים בסך של 315,000 שקלים. מסכום הפיצויים יש לנכות את התגמולים להם הוא זכאי מהמוסד לביטוח לאומי בסך מקורב של 250,000, שקלים ועל כן חברת הביטוח תשלם את היתרה בסך של 65,000 שקלים.
ת"א 40981-03-12