www.what2do.co.il

האם נפילה לבור מחוץ למקום העבודה נחשבת לתאונת עבודה?

דרגו את המאמר

האם נפילה לבור מחוץ למקום העבודה נחשבת לתאונת עבודה?

התובע, יליד 1956, הועסק במשרה חלקית כאיש תחזוקה. במהלך חודש פברואר 2011, הוא יצא בתום יום העבודה לפנות אשפה לפח ציבורי, אך אז רגלו נתפסה בבור והוא נפל ונחבל. על כן הגיש בפני בית משפט השלום בקריית גת תביעה לפיצויים נגד עיריית אשדוד בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה לפי פקודת הנזיקין.

 

לטענת התובע, התאונה נגרמה בגין רשלנות והפרת חובה חקוקה מטעם העירייה, מאחר והיא לא תחזקה כראוי את המדרכה, ולא דאגה לתקן את המפגע באזור בו אירעה התאונה. על כן היא נדרשת לפצות אותו.

 

התובע דיווח לרופאה כי הוא נפל לכלי בלון צבע

 

מנגד העירייה הכחישה את נסיבות הנפילה, וטענה כי בדיווח הראשוני מיד לאחר האירוע, מסר התובע לרופאת המשפחה, כי הוא עבד באותה עת עם גלונים של צבע, ונפל לתוך כלי בלון צבע, על כן לטענתה מדובר בתאונת עבודה, והיא אינה אחראית לנזקיו.

 

בית המשפט נדרש להכריע האם מדובר בתאונה כתוצאה מנפילה ברחוב, עקב מפגע במדרכה, או על פי גרסת הנתבעת, כתוצאה מנפילה לכלי של צבע במהלך עבודתו של התובע.

 

התובע טען כי יש להעדיף את גרסתו, מאחר והתיעוד הרפואי לפיו נפל לכלי צבע, נמסר כשבועיים לאחר התאונה, והרופאה, אשר מכירה אותו היטב רשמה את הדברים באופן עצמאי, והוא מעולם לא טען כי נפל לתוך כלי של צבע.

 

עוד ציין כי מדובר בתיעוד יחיד בין מסמכים רפואיים רבים אחרים, אשר מעידים כי נפל בדרכו להשליך את פח האשפה, כאשר נתקבל בבור במדרכה, ואף לא סביר שנזקי הגוף נגרמו מנפילה לכלי צבע.

 

הצילומים מעידים כי מרצפות המדרכה התרוממו באזור הנפילה

 

התובע הציג בפני בית המשפט צילומים של מקום הנפילה, המעידים על מפגע של מדרכה משובשת עם מרצפות שהתרוממו. ואף ציין כי מספר ימים לאחר קרות התאונה המדרכה תוקנה בידי העירייה.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, העדיף בית המשפט את עדות התובע, חרף העובדה כי לא היו עדים לתאונה, והבעייתיות מאחת התעודות הרפואיות, וקבע כי התאונה אירעה עקב מפגע במדרכה, שהוא באחריות העירייה.

 

עם זאת נקבע כי מדובר במקום המוכר לתובע, הנמצא בסמוך למקום עבודתו ולביתו, ושדה הראיה היה פתוח והמדרכה רחבה, כך שהוא היה יכול לבחור דרך חלופית, ולנהוג בהתאם לתנאים הסביבתיים, על כן נקבע אשם תורם בשיעור ניכר של 25%.

 

בעקבות הפציעה בברך, התובע שהה בתקופה של אי כושר בת שמונה חודשים, ומומחה רפואי העמיד את נכותו הצמיתה של התובע כתוצאה מהתאונה, בשיעור של 11.8%.

 

העירייה תפצה את התובע בסך של 54,000 שקלים

 

בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי התובע זכאי לפיצויים בסך של 107,000 שקלים. נוכח אשם תורם בשיעור של 25% ולאחר ניכוי הסכומים שנתקבלו מהמוסד לביטוח לאומי, העירייה נדרשת לשלם לתובע סכום של 54,000 שקלים, בצירוף הוצאות משפט בסך של 13,000 שקלים.

 

ת"א 36342-05-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

תאונת דרכים את מי תובעים?

נפגעת בתאונת דרכים? נגרמו לך נזקי גוף? את מי תובעים לאחר תאונת דרכים? 

תביעות נגד משרד הביטחון

מתי תוגש תביעה נגד משרד הביטחון? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

רשלנות רפואית, מהי עוולת הרשלנות?

כדי להכריע בשאלה האם קמה לתובעת עילת תביעת בנזיקין בשל רשלנות הנתבעים ו/או מי מטעמם, יש לענות על שלוש שאלות ... 

הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

מהי הצהרת בריאות? מהו חשוב לדעת עם מתן פרטים רפואיים במסגרת הצהרת בריאות? 

תאונות אופניים

נפגעתם בתאונת אופניים? שוקלים הגשת תביעה בגין תאונת אופניים? האם תאונת אופניים הינה תאונת דרכים? ממי ניתן לתבוע פיצויים? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

פגיעות במתקני ספורט, שעשועים

ילדך נפגע תוך משחק במתקן שעשוע? בחצר המשחקים? בבריכה? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות בחו"ל - איך לתבוע פיצויים

נפגעת בתאונה במדינה זרה? נגרמו לך נזקים? איך לתבוע פיצויים ועצות נוספות.... 

פיצויים בעקות תאונה אשר איננה תאונת עבודה - מהם דמי תאונה?

עובד בישראל אשר נפגע בתאונה שאיננה תאונת עבודה (לדוגמא, תאונה במהלך משחק כדורגל ביום חופש) יכול להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת "דמי תאונה"... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.