צעיר בן 24 נפגע בתאונת דרכים קשה וקיבל כמיליון שקלים
דרגו את המאמר |
|
צעיר כבן 24 נפגע בתאונת דרכים קשה, ונותרה לו נכות נפשית ופיזית. בנסיבות אלה הגיש תביעה לפיצויים נגד חברת הביטוח של הרכב. הנתבעת לא הכישה את אחריותה לכיסוי הביטוח עקב התרחשות התאונה, ובית משפט השלום בכפר סבא נדרש לקבוע את גובה הנזק ולחשב את סכום הפיצויים.
התובע נחבל בראש ובחזה ונותרו לו צלקות רבות
בחודש יוני 2010 נפגע התובע, יליד 1986, בתאונת דרכים קשה, בעקבותיה נלכד במושב הנהג, וחולץ על ידי שירותי ההצלה. התובע הובהל ממקום האירוע לבית החולים, שם אובחן כסובל מנזקי גוף קשים, כולל: חבלות ראש וחזה, שבר בעצם הבריח, פריקת כתף ועוד, והוא אושפז במשך שמונה ימים.
מומחה רפואי בתחום האורטופדי העריך כי נותרה לתובע נכות רפואית בשיעור של 23% בגין הפגיעה והגבלת התנועה בכתף ובמרפק, ובגין הצלקות המכסות כ – 50% משטח הזרוע. מאחר וחברת הביטוח בחרה שלא לחקור את המומחה, קיבל בית המשפט את חוות דעתו, בנוגע לאחוזי הנכות.
התובע התקשה להתמיד בעבודה קבועה וחש לחוץ ועצבני
התובע הצהיר כי לאחר התאונה הוא החל לסבול מכאבים וממגבלות פיזיות ונפשיות, לדבריו הוא התקשה להחזיק מעמד בעבודה אחת, ובשל מצבי הרוח המשתנים מהם סבל, הוא ניתק קשר עם חבריו הקרובים, ואף שבר עם האגרוף שמשה של מכונית מתוך לחץ ועצבים.
על כן נקבע כי כתוצאה מהתאונה נותרה לתובע נכות בתחום הפסיכיאטרי, והוא אובחן כסובל מפגיעה מוחית בעלת השפעה תפקודית, אשר משפיעה בין היתר על מהירות תהליכי החשיבה, התמודדות עם לחצים וקשיים בשינה. מומחה פסיכיאטרי העריך כי מצבו קבוע ולא צפוי להשתפר, על כן העריך את הנכות הנפשית בשיעור 20%.
מנגד טענה הנתבעת כי התובע הציג בפני המומחים מצג שקרי, וטען שאינו מסוגל להתמיד בעבודה אחת לאחר התאונה, בשעה שהוא הצליח להתמיד במקומות עבודה במשך חודשים ארוכים.
תקופה של תשעה חודשים בעבודה מעידה על היעדר יכולת התמדה
בית המשפט התרשם כי התובע אמנם התמיד בשני מקומות עבודה במשך מספר חודשים, אולם לאחר מכן החליף מספר מקומות, ולא הצליח להתמיד במשך תקופה משמעותית. עוד השתכנע כי תקופה של תשעה חודשים בעבודה, אינה מעידה על התמדה, אלא דווקא על היעדר יכולת כזו.
לאחר שמיעת חוות דעת של המומחים השונים, קבע בית המשפט כי האופק התעסוקתי של התובע מוגבל לעבודות פיזיות בלבד, וגם בעבודות כמו נהג, מחסנאי וכדומה, הוא מוגבל עקב הקשיים הנפשיים מהם הוא סובל. לפיכך נכותו התפקודית נקבעה בשיעור 31.6%.
עוד נקבע כי למרות שתובע השתכר לפני לתאונה שכר נמוך משמעותית מהשכר הממוצע במשק, הבסיס לצורך חישוב הפסדי השכר לעתיד, עקב גילו הצעיר, יהיה השכר הממוצע במשק.
בסופו של דבר קבע בית המשפט כי התובע זכאי לפיצויים בסך של 944,865 שקלים בגין: הפסדי שכר, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ועזרת צד ג'. בנוסף חברת הביטוח חויבה בהוצאות משפט בסך של 145,000 שקלים.
ת"א 23594-11-10