האם האורח שהחליק במדרגות בריכת המלון זכאי לפיצויים?
דרגו את המאמר |
|
במהלך חופשה משפחתית, אורח בבית מלון נפל על מדרגות המובילות לבריכה, והגיש תביעה לפיצויים נגד הנהלת המלון, בגין נזקי גוף שנגרמו לו כתוצאה מהנפילה. בית משפט השלום באשדוד נדרש להכריע כיצד נפצע התובע והאם יש לייחס לנתבעת רשלנות כלשהי.
בחודש מאי 2010, שהה נהג משאית, יליד 1962, בבית המלון באילת יחד עם בני משפחתו. באחד מימי החופשה, בבוקר של יום שבת, הוא התכוון לשחות בבריכת המלון יחד עם ילדיו, אך אז דרך על מדרגה שבורה המובילה לבריכה, ונפל לאורך המדרגות. מיד לאחר הנפילה הוא פנה לקצין הבטיחות של המלון, ופונה לקבלת טיפול רפואי.
על המדרגות הסדוקות לא נמצאו פסים המונעים החלקה
התובע לא הביא עדי ראיה לקרות הנפילה, מאחר ולטענתו הוא היה העד היחיד, אולם הוא הגיש בפני בית המשפט תמונות של המדרגות מהן נראה בבירור כי קיימים סדקים באזור בו נפל, ואף לא נמצאו על המדרגות פסים המונעים החלקה בחלק מהמדרגות המצויות שם.
כתוצאה מהתאונה התובע נחבל באורח קשה בכל חלקי גופו, ובהמשך נתגלה כי נגרמה לו פציעה קשה בסחוס הברך, והוא נאלץ לעבור ניתוח. בנסיבות אלה נעדר התובע מעבודתו והיה מרותק לביתו במשך שנה שלמה. מומחה רפואי קבע לו נכות זמנית ונכות צמיתה בשיעור של 20% ואובדן כושר עבודה במהלך תקופה בת שנה.
הנתבעת טענה כי התובע היה צריך להיזהר בירידה למדרגות הבריכה
מנגד טענה הנהלת המלון כי יש לבטל את התביעה נגדה, מכיוון שהתאונה ארעה בשל רשלנותו של התובע, מאחר והוא לבש בעת התאונה כפכפים, והיה עליו להיזהר יותר בעת הירידה במדרגות הסמוכות לבריכה. עוד טענה כי גרם המדרגות היה תקין וללא שברים או ליקויים.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, ועיון בצילומים של המדרגות, השתכנע בית המשפט, כי נפילתו של התובע נגרמה כתוצאה ישירה של קיום מפגע במדרגות, כאשר רגלו נתקלה בשבר שגרם לו לאבד את שיווי משקלו וליפול. על כן נקבע כי הנהלת המלון התרשלה בהותרת המפגע במדרגות, וכתוצאה מרשלנותה זו התובע נפגע.
עוד נקבע כי אין לייחס אשם תורם לתובע, מאחר ולא ניתן לצפות מאורח במלון, כי יבחן את המדרגות בקפידה, בטרם יעשה בהן שימוש או שיינקט בזהירות מוגברת, עקב ציפייה כי הוא עתיד ליפול.
התובע יפוצה בסך של 170,000 שקלים בגין הנזק שנגרם לו
בנסיבות אלה נקבע כי התובע זכאי לפיצויים בגין כאב וסבל בסך של 40,000 שקלים. בגין הפסדי שכר לעבר ולעתיד נקבע לו סכום של 90,000 שקלים, ובנוסף הוא זכאי להחזר הוצאות רפואיות והוצאות נסיעה, ולעזרת צד ג'.
בסופו של דבר חייב בית המשפט את הנהלת המלון לשלם לתובע סך של 170,000 שקלים, בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, בצירוף הוצאות המשפט ושכר טרחת עורך דין בשיעור של 20% מסכום הפיצויים.
ת"א 15802-07-11