www.what2do.co.il

האם פרסום תגובות שליליות באינטרנט מהווה עילה לתביעה בגין לשון הרע?

דרגו את המאמר

האם פרסום תגובות שליליות באינטרנט מהווה עילה לתביעה בגין לשון הרע?

אדם שחיפש עבודה ניגש לחברה המתמחה בסיוע מקומות עבודה לבכירים, אך מאחר ולדבריו הוא לא קיבל את השירות שהובטח לו, הוא סרב לשלם את עלות השירות. החברה פתחה נגדו תיק בהוצאה לפועל על סכום קצוב.

 

בתגובה הוא פרסם תגובות חריפות אודות התנהלות החברה ברשתות חברתיות. בנסיבות אלה עתרה החברה לבית משפט השלום בתל אביב - יפו, והגישה תביעה בגין לשון הרע.

 

בחודש ספטמבר 2010, פנה אקדמאי לחברה המסייעת במציאת עבודה לבכירים, באמצעות הפצת קורות חיים של מקומות עבודה פוטנציאליים. לטענת התובעת, האקדמאי קיבל שירות בהתאם להסכם, הוא מצא עבודה בזכות הסיוע שלה, אך לא שילם את התמורה המגיעה לה. על כן היא הגישה נגדו תביעה על סכום קצוב בהוצאה לפועל.

 

הנתבע כינה את העובדים בחברה כחבורת "חבורת שקרנים ורמאים"

 

באותה תקופה פורסם מאמר באינטרנט שעסק בפעילותה של החברה והציג את הפן החיובי שלה. בחודש נובמבר 2011, פרסם הנתבע תגובה על המאמר, שם כינה את צוות העובדים בחברה כ"חבורת שקרנים ורמאים". ובנוסף הזהיר את הציבור מפני כל קשר עם החברה והזדקקות לשירותיה, ואף הפנה את הגולשים להתקשר אליו, על מנת שישכנע אותם מדוע לא כדאי להתקשר עמה.

 

התובעת טענה כי מדובר בלשון הרע באינטרנט, ודרשה מהנתבע לחדול מהפרסומים ולהסיר אותם מהמקומות בהם פורסמו ואף ביקשה לפרסם התנצלות. הנתבע אמנם פרסם התנצלות, ומיד לאחר ההודעה, הוא שוב גינה את החברה והפעם הוא הרחיב את תפוצתו גם לרשתות חברתיות, כמו פייסבוק ואתר linkedin.

 

לחברה נגרם נזק כלכלי קשה עקב פגיעה בשמה הטוב

 

לטענת התובעת, דבריו הגיעו לעשרות אלפי גולשים, כולל לקוחות פוטנציאליים, ונגרם לה נזק כלכלי רב, ופגיעה בשמה הטוב. לאחר פרסום הדברים היא נאלצה לשכור שירותי יחסי ציבור כדי ליצור קמפיין חיובי. על כן הגישה תביעה בעילת לשון הרע ודרשה לקבל פיצויים.

 

מנגד טען הנתבע כי הוא לא קיבל כל שרות מהחברה על פי ההסכם, מכיוון שהיא לא סייעה לו במציאת עבודה, ולא ליוותה אותו כפי שהתחייבה עד שלב חתימת ההסכם. חרף עובדה זו היא פתחה נגדו תיק בהוצאה לפועל, ודרשה לקבל כספים שלא מגיעים לה, ואף לא אפשרה להאריך את מועד הגשת ההתנגדות.

 

הנתבע אישר את פרסום הדברים, וטען כי אין מדובר בלשון הרע, אלא פרסום תיאור עובדתי בתום לב, לאור התנהלותה של החברה. הוא מסר את התנצלותו על האופן בו נוסחו הדברים, למרות שיש בהם לטענתו, אמת ואינטרס ציבורי להזהרת לקוחות.

 

בית המשפט נדרש להכריע האם בפרסומים שביצע הנתבע קיימת עוולת לשון הרע כלפי התובעת. לאחר שמיעת העדויות וטענות הצדדים, הגיע למסקנה כי יש לקבל את התביעה לעניין האחריות בפרסום לשון הרע וקבע שהנתבע ישלם לתובעת סך של 8,000 שקלים כולל פיצויים בגין לשון הרע, הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

 

ת"א 22076-01-12 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.