האם תאונת דרכים השליכה על תפקודו של התובע כרופא?
דרגו את המאמר |
|
רופא משפחה שנפגע בתאונת דרכים הגיש תביעה לפיצויים נגד חברת הביטוח של הרכב, בטענה כי נזקי הגוף והנפש שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה פגעו בכושר ההשתכרות, ועל כן דרש פיצוי בגין הפסדי השתכרות בעבר ובעתיד, ופיצויים בגין נזק לא ממוני והוצאות שונות.
בית משפט השלום בירושלים נדרש להכריע בסוגיה זו ולקבוע בין היתר האם תאונת דרכים בה נפגע התובע השליכה על תפקודו כרופא.
בחודש מאי 2010 נפגע בתאונת דרכים התובע, כבן 59, רופא משפחה במקצועו, העובד כעצמאי במרפאה פרטית. התובע היה מאושפז בבית חולים במשך 14 ימים, והוא עבר מספר ניתוחים בכתף שמאל וטיפולי פיזיותרפיה רבים. כתוצאה מהתאונה נגרמו לו מגבלות אורתופדיות ונכות פסיכיאטרית שיש בהן לטענתו, כדי להשליך על העבודה והכנסותיו.
הפגיעה בכתף פגעה ביכולתו של הרופא להרים את ידיו כדי לבדוק מטופלים
התובע טען כי במסגרת עבודתו הוא נדרש לבצע פעולות הדורשות תנועת ידיים, על מנת לבדוק מטופלים, והוא נדרש לבצע חלק מעבודתו בעמידה. וגם הנכות הנפשית כתוצאה מתאונת הדרכים השפיעה על תפקודו בשעה שנדרש להיפגש עם מטופלים.
בתקופה שלאחר התאונה, התובע העסיק רופא מחליף, בעקבות מצבו הרפואי באותה עת, ולטענתו הדבר גרם לעצירת התפתחות המרפאה, מאחר שהתפתחות העסק תלויה בנוכחותו, ובאמון שנותנים בו המטופלים. עם זאת התובע העיד שהיקף עבודתו כיום, אינו שונה מהיקף עבודתו טרם התאונה, וכמות מטופליו נותרה באותו היקף, ואף גדלה.
כמו כן, התובע הצהיר כי הוא תכנן לפתח עיסוק בדיקור סיני, והפגיעה בכתף מנעה ממנו לעשות כן, אולם טענה זו נדחתה, מכיוון שהוא לא הציג בפני בית המשפט תשתית ראייתית לעניין זה.
כתוצאה מהתאונה נותרה לתובע נכות רפואית בשיעור של 31%
על פי חוות דעת של מומחים רפואיים בתחומים שונים, סך הנכות הרפואית המשוקללת של התובע כתוצאה מהתאונה היא בשיעור של כ-31 אחוזי נכות. בעקבות הפגיעה בכתף שמאל, מומחה רפואי בתחום האורטופדיה קבע נכות צמיתה בשיעור 25%, בתחום הכירורגיה הפלסטית נקבעה נכות צמיתה בשיעור 3%, ובתחום הפסיכיאטריה נותרה לו נכות צמיתה בשיעור 5%.
חברת הביטוח טענה כי הכנסתו באותה תקופה לא נפגעה, והיא הגישה חוות דעת מטעמה של רואה חשבון, אשר התייחס להכנסה השנתית של התובע. אולם רואה החשבון לא נחקר על חוות דעתו, והיא התבססה על שיעור נטו ולא ברוטו, ואף חושבה לאחר שקיבל התובע מהמוסד לביטוח לאומי קצבת אובדן כושר עבודה. על כן נקבע על ידי בית המשפט כי לא ניתן לסמוך על חוות דעת זו.
חברה הביטוח תפצה את התובע בסך של 439,000 שקלים
בסופו של דבר קבע בית המשפט כי התובע זכאי לפיצויים מחברת הביטוח בסך של 439,000 שקלים. סכום הכולל הפסדי שכר בעבר ובעתיד, עזרה וסיעוד, הוצאות רפואיות ופיצוי בגין כאב וסבל כתוצאה מתאונת הדרכים. בנוסף הנתבעת חויבה בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 13% מסכום הפיצוי.
ת"א 7980-10-10