הולכת רגל שנפגעה מרכב בעת חציית הכביש דרשה פיצויים בגין פוסט טראומה
דרגו את המאמר |
|
הולכת רגל שחצתה את הכביש במעבר חצייה יחד עם בנה הקטין, נפגעה מרכב חולף, ונגרמו לה נזקי גוף ופגיעה פוסט טראומטית, אשר השפיעה על תפקודה בעבודה ובבית.
כשש שנים לאחר התאונה היא הגישה תביעה לפיצויים נגד הנהג הפוגע וחברת הביטוח של הרכב. בית משפט השלום בתל אביב - יפו נדרש להכריע בעניין גובה הנזק.
התובעת הינה נשואה ואם לשלושה ילדים, ילידת 1978, אשר עובדת כסייעת שיקומית בגן לילדים עם צרכים מיוחדים. בחודש ינואר 2008, בעת שחצתה את הכביש יחד עם בנה, פגע רכב בה ובילדה, והיא הובהלה מיד לאחר תאונת הדרכים לטיפול רפואי בבית חולים.
התובעת נפגעה בעמוד השדרה וסובלת מהגבלות קלות בתנועה
כתוצאה מהתאונה נגרמה לה חבלת ראש, חבלה בעמוד השדרה דמוית צליפת שוט, וחבלה בשוק ימין. במשך תקופה ממושכת היא סבלה ממגבלות תנועה בעמוד השדרה הצווארי ומחושים ברגל המופיעים במאמץ של ריצה והליכה. הנכות האורתופדית הזמנית מוערכת על ידי המוסד לביטוח לאומי בשיעור של 20% לתקופה של שלושה חודשים מיום התאונה.
מומחה בתחום הפסיכיאטריה קבע את נכותה הנפשית בשיעור של 10%, למשך ארבע שנים ממועד האירוע, בשל תסמיני פוסט טראומה קלים וקשיים קוגניטיביים, כגון: הפרעות בריכוז ואיטיות בקריאה.
מומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום האורטופדיה העמיד את הנכות קבועה בשיעור של 7%, בגין הגבלה קלה בעמוד השדרה ופגיעה בשוק ימין. וקבע כי לא נותרה נכות נפשית.
מאז התאונה היא חשה בחרדה ומפחדת לחצות את הכביש
לטענת התובעת, נכותה התפקודית עומדת בשיעור 50% עקב מצבה הנפשי בעקבות תאונת הדרכים, המשפיע משמעותית על התנהלותה בעבודתה ובביצוע מטלות משק בית. לדבריה, מאז התאונה היא מרגישה מתח ולחץ כשהיא עומדת לעבור כביש, היא בודקת היטב את סביבתה ומרגישה חרדה. עוד ציינה כי היא מתעוררת כמעט כל לילה ללא כל סיבה ברורה, ולעיתים קרובות חולמת על התאונה.
בנסיבות אלה היא חשה עצמה נכה, מאחר ומלווה אותה מאז האירוע חרדה גדולה ופחד מתמיד מלשגות. היא מבצעת את המוטל עליה באטיות ובחוסר הספק, והיא זקוקה לעזרה פסיכולוגית ממושכת על מנת לצאת מהמערבולת הנפשית אליה נכנסה.
חרף עובדה זו, התובעת שבה לעבוד כחודשיים לאחר התאונה במשרה מלאה כסייעת בגן לילדים בעלי צרכים מיוחדים, השכר שלה לא השתנה, והיא נוהגת לבצע באופן קבוע פעילות ספורטיבית ולטפל במשק הבית. כמו כן, היא שוחררה עוד ביום הגעתה לבית החולים ולא נזקקה לעזרת צד ג'.
התובעת תפוצה בסך של 161,000 שקל בגין הנזק הפיזי והנפשי שנגרם
בסופו של דבר השתכנע בית המשפט כי התובעת זכאית לפיצויים בגין: כאב וסבל, הפסדי שכר לעבר ולעתיד והוצאות הרפואיות בסך כולל של 161,000 שקל. בנוסף הנתבעים יישאו בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 25,000 שקל.
ת"א 5490-05-10