האם מורה שנפגעה בתאונת דרכים זכאית לפיצויים בגין הפסדי שכר?
דרגו את המאמר |
|
התובעת שהינה מורה במקצועה נפגעה בתאונת דרכים לפני כשש שנים, הגישה בפני בית משפט השלום ברחובות תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף, נגד חברת הביטוח, על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. בית המשפט נדרש להכריע בשאלת גובה הנזק.
בחודש ינואר 2008 נסעה התובעת, ילידת 1972, ברכב פרטי יחד עם בעלה והילדים. במהלך הנסיעה אירעה תאונת דרכים, בה נפגעו כל הנוסעים. יתר בני המשפחה הגיעו להסכם פשרה עם חברת הביטוח, על כן תביעתם נמחקה.
כתוצאה מהתאונה המורה סובלת מכאבים בגב וברגליים
בעקבות התאונה פונתה התובעת לבדיקה רפואית בבית חולים במרכז הארץ, ונמצא כי היא סובלת מרגישות באזור הכתף, עצם הבריח ועמוד השדרה. במשך תקופה ארוכה התובעת סבלה מכאבים בצוואר, בכתפיים ובגב ונאלצה לעבור טיפולים ממושכים. על פי חוות דעת של מומחה רפואי, נותרה לה נכות צמיתה בשיעור של 8%.
הצדדים לא הגיעו לידי הסכמה אודות גובה הנזק, גובה הנכות התפקודית כתוצאה מנזקי גוף ופגיעתה בכושר השתכרותה העתידית. על כן בית המשפט נדרש להכריע בסוגיה זו, ולקבוע את גובה הפיצויים.
לטענת התובעת, כתוצאה מנזקי התאונה ומהמגבלות מהן היא סובלת, היא מתקשה למצות את פוטנציאל ההשתכרות האמיתי שלה כמורה בתיכון. התובעת העידה כי בשל כאבי הגב היא נאלצת ללמד שעות רבות בישיבה, במקום בעמידה, והיא מתקשה להרים את הכתף, על מנת לכתוב על הלוח. עוד ציינה כי היא חווה עייפות בבקרים וקשיי שינה, מתקשה בביצוע מטלות בסיסיות במשק הבית, בהרמת הילדים על הידיים והזזת חפצים כבדים.
המורה התקדמה בעבודתה והרחיבה את משפחתה
בחקירתה הנגדית התברר כי התובעת הפסיקה בפועל עוד לפני קרות התאונה את עבודתה כמורה בתיכון ברעננה וכארבע חודשים אחרי האירוע עברה ללמד באולפנה הקרובה יותר לביתה, בשל הריחוק הגיאוגרפי וללא קשר לתאונה.
כיום התובעת מחנכת כיתה ומשמשת בנוסף כרכזת פדגוגית ורכזת בגרויות. היא מרוויחה 15,000 שקל בחודש, שהינו שכר הגבוה משהרוויחה בעת התאונה, ומגדלת בכוחות עצמה חמישה ילדים.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, התרשם בית המשפט כי כתוצאה מהתאונה, נגרמו לתובעת קשיים בתפקוד ואי נוחות בשל המגבלות הגופניות, עם זאת היא גייסה מחדש את כוחותיה, והרחיבה את משפחתה, מן הצד האחד, כאשר כיום הינה אמא לחמישה ילדים, ומן הצד השני שבה לתפקוד מלא בעבודתה החינוכית, ואף הצליחה להתקדם לתפקיד בכיר ובהתאם עלה שכרה.
התובעת תפוצה בגין הפסדי שכר עתידיים
בית המשפט הגיע למסקנה כי על אף נכותה הרפואית בגין תאונת הדרכים ובעיות אורתופדיות בגב, בכתפיים וברגליים, התובעת התקדמה מקצועית ושיפרה את רמת השתכרותה. עם זאת קבע כי הנכות התפקודית עשויה להשפיע לרעה בעתיד ולהתבטא משמעותית יותר בפועל, לכן היא זכאית לפיצויים.
בסופו של דבר קבע בית המשפט כי חברת הביטוח תפצה את התובעת בסך של 50,000 שקל בגין הפסדי שכר עתיד, הוצאות רפואיות וכאב וסבל. בנוסף הנתבעת תישא בהוצאות משפט בשיעור 13% מהסכום שנפסק.
ת"א 33430-01-10