האם השליח המבוגר יקבל פיצויים מחברת הביטוח בגין פציעתו?
דרגו את המאמר |
|
בחודש ספטמבר 2008, אירעה תאונת דרכים בשעה שהתובע בן ה- 72, רכב על קטנוע במסגרת עבודתו כשליח.
כתוצאה מהאירוע התובע נפגע בכתף ובירך שמאל, הוא החל לסבול מחרדות והפסיק לעבוד. בנסיבות אלה הוא הגיש תביעה לפיצויים בגין נזקי הגוף שנגרמו לו, נגד חברת הביטוח של הרכב.
בית משפט השלום בירושלים נדרש להכריע האם הכאבים והחרדות מהם סובל התובע הינם תוצאה של תאונת הדרכים, או שהם נובעים ממצבו הרפואי של התובע על רקע גילו המבוגר, ובהתאם למסקנות, לקבוע את גובה הפיצויים בעקבות תאונת הדרכים.
העבודה מילאה את ימיו של השליח המבוגר
לדברי התובע, לאחר התאונה הוא הפסיק לעבוד בשל הכאבים. למרות שהוא היה כבר אחרי גיל הפרישה. לדבריו, העבודה ספקה לו הזדמנות לצאת מהבית ולהתפרנס בכבוד. כמו כן, מיד לאחר האירוע נשלל רישיון הקטנוע שלו, כך שבכל מקרה עבודתו נקטעה. התובע ציין כי מאז התאונה מצבו הגופני אינו טוב והוא אפילו לא מסוגל להחזיק כוס או צלחת בשל רעידות בידיים.
בית המשפט מינה מומחים שונים בתחומי הרפואה, על מנת לקבוע האם התאונה גרמה לאבדן העבודה ולנכות הפיזית והנפשית. מומחה בתחום האורתופדיה קבע כי התובע סובל מנכות בשיעור של 10%, בשל כאבים בגב ובצוואר, עם זאת על פי חוות דעתו, רק מחצית מהנכות הכוללת קשורה לתאונה, בשיעור של 5% בלבד.
נכותו הגופנית נובעת גם בשל גילו המבוגר
מומחית בתחום הנוירולוגיה קבעה כי התאונה לא גרמה לתובע לנכות נוירולוגית. המומחית ציינה כי התובע לא נחבל בראשו והיא היתה מודעת לרעד בידיים ממנו הוא סובל, אך קבעה כי רעד זה אופייני לאנשים בגילו ואיננו קשור כלל לתאונה.
מומחה בתחום הפסיכיאטריה קבע כי עקב התאונה התובע סובל מנכות פסיכיאטרית בשיעור של 5%, בגין הפרעות חרדה, רגשות שליליים ועיסוק היפוכונדרי. עוד נקבע כי התובע סובל מ- 10% נכות בתחום הראומטולוגי. בסופו של דבר קבע בית המשפט כי עקב התאונה נגרמה לתובע נכות משוקללת בשיעור של 18.77%.
התובע היה יכול להמשיך לעבוד בשליחויות לפחות עוד שנה וחצי
במסגרת עבודתו התובע שירת לקוחה עיקרית אחת וגם לקוחות מזדמנים נוספים שהיו מתקשרים אליו ומזמנים את שרותיו בשעה שנזקקו לשליחויות. לקוחותיו העידו כי השליח עבד בחריצות ונאמנות והצהירו כי הם היו שמחים להמשיך ולהעסיקו, אלמלא האירוע.
בית המשפט קבע כי למרות שהתובע עבר את גיל הפרישה, הוא עבד בחריצות והממונים היו מרוצים מתפקודו, על כן יש לפצות אותו בגין אבדן שכרו המלא בתקופה שבה הוא היה צפוי להמשיך ולעבוד ואף העריך כי הוא היה ממשיך לעבוד במשך תקופה נוספת של שנה וחצי.
התובע יקבל מחברת הביטוח 122,000 שקל
בנסיבות אלה קבע בית המשפט כי חברת הביטוח תשלם לתובע סך של 122,000 שקל, הכולל: הפסד שכר בעבר, תשלום על הוצאות רפואיות ופיצוי בגין כאב וסבל. בנוסף המבטחת תישא בהוצאות משפט בסך של 16,520 שקל.
ת"א 5801-09