במהלך עבודות גינון נפלה התובעת לפיר מדרגות בעומק של שני מטרים
דרגו את המאמר |
|
במהלך עבודות גינון שביצעה התובעת, ילידת 1957, בביתו של הנתבע, היא נפלה לתוך פיר מדרגות בעומק של שני מטרים, שהוסתר ככל הנראה על ידי מזנון בחדר המגורים. בעקבות הנפילה התובעת נפצעה בגבה והיא פונתה באמבולנס אל בית החולים.
המוסד לביטוח לאומי הכיר באירוע כתאונת עבודה ונקבעה לה נכות צמיתה בשיעור של 7.5%, בעקבות שבר בחוליה. בית משפט השלום בירושלים נדרש לדון בנסיבות התאונה, בשאלת האחריות ובהערכת הנזק והפיצויים.
הגננית נגשה לסגור את דלת הזכוכית ונפלה לתוך פיר המדרגות
התובעת העידה כי בחודש יוני 2005, היא התקינה מערכת השקיה ממוחשבת בגינת ביתו של הנתבע בירושלים. לדבריה, הנתבע הסביר לה כי הגישה היחידה אל הגינה היא דרך דלת הזכוכית של סלון הבית. באותה עת הבית היה בעיצומו של תהליך אריזה, בעקבות חילופי השוכרים והסלון היה עמוס בארגזים.
ביום האירוע הפועל שעבד עם התובעת החל לעבוד בגינה עם החרמש והיא נכנסה פנימה, על מנת לסגור את החלונות ואת דלת הזכוכית, בכדי למנוע כניסת אבק ולכלוך אל תוך הבית. כאשר היא התקרבה למזנון בסמוך לדלת, היא לפתע נפלה מטה לתוך חלל גרם המדרגות, שהיה מוסתר על ידי המזנון. התובעת שכבה על רצפת הפיר אחוזת כאבים ולאחר דקות ספורות הפועל מצא אותה והזמין אמבולנס.
לטענת התובעת, בעל הבית ששכר את שירותיה נדרש לשלם לה פיצוי בגין נזק לא ממוני בסך 43,000 שקל ובגין כושר ההשתכרות בעתיד בסך של 200,000 שקל. בנוסף היא דרשה לקבל פיצוי בסכום של 6,000 שקל עבור עזרה וסיעוד.
בעל הבית לא הזהיר את הגננית מפני המרווח המסוכן
מנגד טען את הנתבע, כי ביום האירוע הדירה היתה מסודרת, נקייה וללא ארגזים. על האירוע נודע לו מפי השכנים, מספר שעות לאחר שהתרחש. לדבריו, הוא לא מצא לנכון להזהיר את התובעת בנוגע לפיר המדרגות, מכיוון שהוא גלוי לעין וכל אדם שנכנס לדירה אמור להבחין בו מיד.
כמו כן, הנתבע לא חשב שהגננית תעבור באזור הסלון ואף ניסה להטיל את מלוא האחריות עליה, בטענה שהיא לא נזהרה ונכנסה לשטח בו לא היתה אמורה להיות. עוד טען כי במרווח שבין המזנון לבין דלת הזכוכית מוצב עציץ גדול.
לאחר שבית המשפט שמע את טענות הצדדים ועיין בראיות הוא קבע שבכניסה לביתו של הנתבע, מצוי גרם מדרגות המוביל למפלס המגורים, וממנו יש יציאה לגינה. למרות שקיים פער גובה של כשני מטרים בין תחתית חלל המדרגות למפלס חדר המגורים שאליו מובילות המדרגות, לא נמצא מעקה בטיחות בין שני המפלסים.
התובעת תפוצה בסך של 61,000 שקל
בית המשפט קבע שהנתבע הפר את חובת הזהירות, מכיוון שהיה עליו להזהיר את התובעת מפני קיומו של החלל העמוק, שבין המזנון לדלת הזכוכית, אך הוא לא עשה זאת. וככל הנראה הנתבע היה מודע לסכנה, ולכן הציב במקום העציץ, אך עדיין נותר במקום מרווח מסוכן.
בנסיבות אלה חייב בית המשפט את בעל הבית בסך של 61,000 שקל, הכולל פיצוי לתובעת בגין נזק לא ממוני, גריעה מכושר השתכרות ועזרת הזולת. בנוסף הנתבע יישא בהוצאות המשפט בשיעור של 23.6%.
ת"א 1586-10