www.what2do.co.il

השוטר הלבין את פניו של הנהג מול חבריו והובילו למעצר שווא

דרגו את המאמר

השוטר הלבין את פניו של הנהג מול חבריו והובילו למעצר שווא

אזרח הותקף על ידי שוטר בעת כתיבת דו"ח על נהיגה ללא חגורת בטיחות והובל למעצר שווא. האזרח הגיש תביעה לפיצויים, בגין הנזקים הנפשיים והגופניים שנגרמו לו, לבית משפט השלום בירושלים.

 

השוטר לעג לתובע בפני חבריו ושבר את אפו

 

התובע, יליד 1974, נסע יחד עם חבריו בחודש מרץ 2009, לבילוי בים המלח. בדרך הם עצרו בתחנת דלק, על מנת להתרענן. באותו זמן ניגש אליהם שוטר וביקש לרשום להם דו"ח בשל אי-קשירת חגורות בטיחות. השוטר פנה אל התובע ואמר לו: "למה אתה לועס מסטיק כמו פרה?".

 

בהמשך השוטר פתח את דלת הניידת ונגח בפניו של התובע. עקב כך אפו של התובע דימם ושוטרים נוספים שהיו במקום התנפלו על התובע, אזקו אותו באזיקים והובילו אותו אל תחנת המשטרה, בשל הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו. לאחר החקירה התובע שוחרר לביתו.

 

המדינה התרשלה בהעסקת השוטר

 

התובע הגיש תלונה כנגד השוטר בגין תקיפה. במסגרת הסדר טיעון, הוטל על השוטר עונש נזיפה חמורה, הדרגה שלו ירדה במשך חודשיים והתובע קיבל פיצוי בסך 5,000 שקל. התובע לא הסתפק בפיצוי שקיבל והגיש תביעה נוספת כנגד השוטר שתקף אותו, בגין הנזקים ובגין לשון הרע, וכנגד המדינה, אשר לטענתו התרשלה בהעסקת השוטר.

 

לדברי התובע, בעקבות התקיפה אפו נשבר והוא נזקק לניתוח. עוד הוסיף כי מעשיו של השוטר השפילו אותו והוא הסתגר בביתו במשך תקופה ארוכה כשהוא חש בדיכאון.

 

השוטר נאלץ להגן על עצמו מפני התובע

 

השוטר ציין כי בזמן האירוע הוא חש מאוים מהתנהגותו של התובע, שלדבריו היה שיכור, התעמת איתו מילולית וחסם את יציאתו מהניידת. התובע המשיך להשתולל גם כאשר הוא הודיע לו שהוא עצור, והוא נאלץ להגן על עצמו בעת מילוי תפקידו. השוטר טען כי הוא פעל בהתאם להוראות הממונים עליו, על כן על המדינה לשאת באחריות.

 

המדינה התייחסה אל האירוע האלים במלוא החומרה, אך טענה כי היא לא היתה יכולה לצפות את מעשיו של השוטר, לכן היא אינה אחראית והאחריות כולה מוטלת על השוטר.

 

השוטר תקף את התובע ללא עילה מוצדקת

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים והעדויות, קבע בית המשפט כי התובע הוכיח את גרסתו מעבר למאזן ההסתברויות. השוטר הלבין את פניו של התובע מול חבריו, הוא תקף אותו ועצר אותו ללא כל עילה מוצדקת. עוד קבע כי המדינה צריכה לשאת באחריות, מכיוון שבמהלך עבודתם של השוטרים קיימים וויכוחים עם האזרחים באופן קבוע, על כן לא מדובר בפעילות שחרגה ממסגרת מילוי תפקידו.

 

בית המשפט סבר בעת פסיקת הפיצויים כי יש לתת משקל נכבד לשיקול ההרתעתי, לנוכח האינטרס הציבורי להיאבק בתופעת האלימות והשימוש בה כאמצעי לפתרון חילוקי דעות, בעיקר כאשר מדובר באלימות של שוטרים שאמורים לשמש דוגמה אישית ולעמוד בראש המאבק נגד תופעה זו.

 

התובע יפוצה בסך 55,000 שקל בגין נזק לא ממוני

 

בית המשפט קבע כי המדינה והשוטר יפצו את התובע בסך של 50,000 שקל, בגין נזק לא ממוני, לרבות לשון הרע. ועוד 5,000 שקל עבור הוצאות רפואיות והפסד שכר. כמו כן, הנתבעים יישאו בהוצאות המשפט בשיעור 23.6% מסכום הפיצוי.

 

ת"א 8545-09 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.