לקוחה נתקלה במחסום בכניסה לסופר ונפלה, האם המחסום הוצב ברשלנות?
דרגו את המאמר |
|
לקוחה שנפלה ביציאה מהסופרמרקט, עתרה לבית משפט השלום בירושלים, והגישה תביעה כנגד הסופר. התובעת טענה שהנהלת החנות הציבה ברשלנות מחסום בכניסה, שהוביל לפציעתה.
התובעת יצאה לערוך קניות בסופרמרקט בירושלים. בעקבות האיסור להכניס לשטח הסופר עגלות פרטיות, היא השאירה את סל הקניות שלה ליד מחסום ברזל, בסמוך לכניסה. לאחר שסיימה לערוך את הקניות, היא העבירה את המצרכים מעגלת הסופר לעגלה הפרטית שלה, ובדרכה החוצה, העגלה נתקלה ברגלית המחסום והיא נפלה ארצה.
לתובעת לא נותרה נכות צמיתה בעקבות הנפילה
בעקבות הנפילה התובעת הופנתה לטיפול בבית חולים, שם ערכו לה בדיקות שונות והיא שוחררה לאחר יומיים, כאשר לא נותרה לה נכות צמיתה. לטענת התובעת הנהלת החנות התרשלה בהנחת המחסום במקום זה, לכן הגישה תביעה לפיצויים בעקבות הנזקים שנגרמו לה, בגין הוצאות, עזרת הזולת, כאב וסבל.
התובעת העידה כי בעת יציאתה מהסופר, היו במקום סלים רבים של לקוחות נוספים, על כן היא צעדה בהליכה צדדית, נתקלה ברגלית המחסום ונפגעה. לדבריה, לעיתים היא מרכיבה משקפיים, אך לא זכרה אם ביום האירוע הרכיבה אותם. עוד טענה, כי מדובר במחסום שהוצב ברשלנות, משום שהוא הוצב בכיוון ההליכה של הנכנסים ולא אנכית לו.
המחסום הוצב בפתח החנות לפי דרישת המשטרה
הנתבעת טענה כי המחסום הוצב בכוונה להצר את הכניסה לחנות ולמנוע כניסתם של גופים עוינים, כפי שמוצבים מחסומים רבים במקומות ציבוריים, בהתאם לדרישות רשויות הביטחון. לכן לטענתה, לא מדובר ברשלנות. עוד טענה כי התובעת לא שמה לב למחסום, לכן יש לייחס לה אשם תורם בשיעור של 100%.
אחראי ההבטחה של החנות העיד כי מדובר במחסום מסיבי שהוצב בפתח החנות, לפי דרישת משטרת ישראל. והוסיף כי רגלית המחסום לא סומנה בצבע שונה, אך מחסום מסוג זה מופיע בכל מקום.
הנהלת הסופר היתה צריכה להציב שלט אזהרה, או לצבוע את הרגלית
לאחר שבית המשפט עיין בטענות הצדדים הוא הגיע לכלל מסקנה כי קיימת חובת זהירות מושגית וקונקרטית של החנות כלפי הלקוחות שמגיעים לרכוש מוצרים בשטחה. וכי אדם סביר אינו צריך לצפות שרגליות המחסום שבולטות לצדדים וצמודות לקרקע, עלולות לגרום נזקים, כתוצאה מהתקלות בהם.
כמו כן, העובדה שהמחסום הוצב לפי דרישת כוחות הביטחון, אינה שוללת בהכרח את קיומה של התרשלות, מאחר והיה ניתן למנוע את הנזק, באמצעות נקיטת אמצעים בסיסיים, כמו הצבת שלט אזהרה, או צביעת הרגלית בגוון בולט יותר.
הנתבעת תפצה את התובעת בסך 6,500 שקל
בית המשפט קבע כי סך כל הנזקים שנגרמו לתובעת, בגין הוצאות, עזרת הזולת וכאב וסבל, עומדים על סך של 13,000 שקל. בית המשפט ייחס לתובעת רשלנות תורמת ב- 50%, מאחר והיא לא נזהרה בהליכתה בצמוד למחסום. על כן, הנתבעת תפצה את התובעת במחצית הסכום בסך 6,500 שקל, ותישא בהוצאות המשפט בסך 1,500 שקל.
תא"מ 35688-12-13