פיצוי בגין נזקי גוף להולכת רגל שנפגעה מרכב
דרגו את המאמר |
|

התובעת, ילידת 1939, נשואה ואם לשלוש בנות, נפגעה בתאונת דרכים על ידי רוכב חולף, בעת שחצתה כביש ראשי כהולכת רגל באזור מגוריה, בחודש יולי 2010. התובעת עתרה לבית משפט השלום בטבריה, לתשלום פיצויים בגין נזקי גוף, מנהג הרכב הפוגע וחברת הביטוח שלו. המחלוקת המשפטית התמקדה בשאלת גובה הנזק.
בעקבות התאונה לתובעת חלה ירידה ברמת השמיעה
מיד לאחר התאונה הגיע למקום אמבולנס, התובעת התלוננה על כאבי ראש וחזה, והיא נלקחה למרכז רפואי. בעת הבדיקה היא היתה בהכרה מלאה וחשה ברגישות בחזה שמאל, היה לה חתך בראש והיא נפצעה במרפק יד שמאל. מצילום CT עלה כי לתובעת מספר שברים בצלעות וקרעים בטחול. כעבור יומיים היא התלוננה על טנטון וירידה בשמיעה ובעקבות בדיקה אצל רופא קופת חולים, אובחן ליקוי תחושתי עצבי דו צדדי קל. התובעת הופנתה לבדיקת שמיעה, שם קיבלה המלצה על התקנת מכשיר שמיעה.
בעלה של התובעת, עמד בעת התאונה במרפסת ביתם וליווה במבטיו את אשתו, שהיתה בדרך לבקר את שכנתה. הבעל הבחין באשתו שוכבת על הארץ ללא הכרה, בעקבות הפגיעה ותיאר את הגעתו של צוות מד"א למקום ואת אשפוזה בבית החולים. הבעל סיפר כי לאחר התאונה אשתו הפכה להיות מוגבלת בתנועותיה, כיום היא מרותקת למיטה ולא מצליחה לרדת ממנה ולהיכנס למקלחת ולשירותים ללא סיוע.
התובעת לא מסוגלת לבצע פעולות בסיסיות במשק הבית
התובעת העידה כי לפני התאונה, היא דאגה למשק הבית, היא ניקתה, בישלה, כיבסה וטיפלה בבנותיה ובבעלה, כמו כן, היא נהגה לארח בביתה והיו לה חיי חברה פעילים ותוססים. בעקבות התאונה, היא מתקשה לבצע בכוחות עצמה פעולות בסיסיות ונעזרת בבנותיה, על מנת לטפל במשק הבית. התובעת הוסיפה כי כיום היא סובלת מכאבים ולא מצליחה להירדם בלילות וכאשר היא יוצאת לקופת חולים, היא נעזרת בתמיכת בנותיה ובמקל הליכה.
בית המשפט מינה מטעמו מומחה אורתופדי ומומחה בתחום האף אוזן גרון. האורתופד קבע כי לתובעת נותרה נכות קבועה בברך שמאל וקבע כי השברים בצלעות התאחו ונותרו בבית החזה רק כאבים. לפיכך העמיד את נכותה האורתופדית בשיעור של 10%. מומחה אף אוזן הגרון קבע כי בעקבות התאונה לתובעת נגרם נזק בשמיעה באוזן שמאל ונותרה לה נכות בשיעור של 5%.
התובעת תפוצה בסך של 61,172 שקלים
בית המשפט לא קיבל את הטענה, כי בעקבות הפציעה בברך וירידה ברמת השמיעה, התובעת זקוקה לסיוע קבוע בטיפול עצמי ואינה יכולה לבצע את פעולות משק הבית. אך עם זאת הוא התחשב בשיעור הנכות וקבע כי הפציעה משפיע במידה מסוימת על תפקודה במשק הבית והיא נעזרת בבני משפחתה, על מנת לבצע פעולות, שבעבר ביצעה בכוחות עצמה.
בית המשפט קיבל את התביעה בגין נזקי גוף וקבע כי הנתבעים ישלמו לתובעת סך כולל של 61,172 שקלים, בגין עזרת צד שלישי בעבר ובעתיד, כאב וסבל, הוצאות רפואיות ונסיעות.
ת"א 28414-04-11