www.what2do.co.il

הטבחית כינתה את מנהל העבודה:``שקרן`` ו``נוכל``, האם מדובר בלשון הרע?

דרגו את המאמר

הטבחית כינתה את מנהל העבודה:``שקרן`` ו``נוכל``, האם מדובר בלשון הרע?

התובע הינו מנהל עבודה שכיר בחברה המפעילה מזנון. לטענתו, הטבחית שעבדה איתו במזנון כינתה אותו בפני רבים בכינויי גנאי והשתמשה במילים כגון: "שקרן", "גנב", "פח זבל מסריח" ו"דתי מלוכלך".

לדבריו השימוש בכינויים נבעו עקב פיטוריה מעבודתה, זאת לאחר שנודע לבעלי החברה כי היא מחבלת בעבודת המזנון ומבקשת להניא את הלקוחות מלסעוד שם.

 

לדברי התובע, הנתבעת טענה בפני קהל הלקוחות והספקים, כי התובע הוא הבעלים של המזנון, וכי הוא רמאי ונוכל, מאחר ואינו משלם משכורות לעובדים, חרף העובדה כי התובע הוא מנהל שכיר, שאינו אחראי לתשלום המשכורות ואף לא להעסקת העובדים.

 

התובע דרש פיצוי בסך 120,000 שקלים בשל פגיעה בשמו הטוב

 

לטענת התובע דבריה של הטבחית הם בגדר לשון הרע, ובעקבות הדימוי השלילי שיצרה הנתבעת, בעל המזנון שהציע לו בתחילה לגשת איתו למכרז להפעלת המזנון, חזר בו מהצעתו, מחשש לפגיעה בסיכויים לזכות במכרז. בנסיבות אלה עתר התובע לבית משפט השלום בירושלים ודרש פיצוי בסך 120,000 שקלים, לפי חוק איסור לשון הרע.

 

הנתבעת הכחישה כי היא בקשה להביא לפיטוריו של התובע, וטענה כי הוא הגיש נגדה תביעה, מכיוון שהיא תבעה אותו ואת בעלי החברה, בגין אי תשלום שכרה ובמסגרת התביעה השניים הכפישו את שמה הטוב וטענו כי היא גנבה מהמזנון. הנתבעת שחזרה לעבודה במזנון לאחר שבעלים התחלפו, הודתה כי היא בקשה מהמפעיל החדש למנוע את כניסתו של התובע למזנון, משום שהכפיש את שמה במשפט וניסה לטעון כי היא גנבת. אך עם זאת היא טענה כי היא לא ציינה דבר בפני הלקוחות או הספקים ולדעתה לא היה לה שום קשר או השפעה על החלטות הבעלים בנוגע להשתתפותו במכרז ויצירת דימוי שלילי.

 

עובדי המזנון העידו כי הטבחית קיללה את התובע והשתמשה בכינויי גנאי

 

מטעם התובע העידו עובדת נוספת, בעליו החדשים של המזנון ואשתו, שאישרו כי הנתבעת אכן אמרה דברים פוגעניים והשתמשה בכינויי גנאי לתיאור התובע, ולא ניסתה להסתיר את היחסים המעורערים ביניהם ואף ביקשה שלא לשהות במחיצתו של התובע במזנון. הנתבעת לא סתרה את העדויות ולא הכחישה כי היא אמרה בפניהם כי התובע גנב ורמאי.

 

הנתבעת לא הצליחה להוכיח כי התובע קשור לאי תשלום המשכורות לעובדים, ויש בכינויים רמאי ונוכל שמץ מן האמת. אך עם זאת בית המשפט לא השתכנע כי בעקבות דבריה הפוגעניים, התובע לא היה שותף במכרז להפעלת המזנון ואף אחד מהלקוחות או הספקים לא זומן לתת עדות, על מנת להוכיח כי כינויי הגנאי פגעו במעמדו ובפרנסתו של התובע.

 

הטבחית תפצה את התובע בסך של 50,000 שקלים, בגין לשון הרע

 

בית המשפט קבע כי הנתבעת השמיעה בפני עובדי המזנון ובעליו החדשים כינויי גנאי כנגד התובע, שהם בגדר לשון הרע. לכן חייב אותה לשלם לתובע פיצוי, ללא הוכחת נזק, בסך כולל של 50,000 שקלים. ובנוסף הנתבעת תשלם את הוצאות המשפט בסך 7,000 שקלים נוספים.

 

ת"א 15435-09-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה - 1965

חוק איסור לשון הרע נועד להגן על כבודו של אדם או איגוד ומונע פרסומים שעלולים לפגוע ולגרום נזק. 

לשון הרע על ציבור - קבוצת אנשים, גוף, ארגון

השאלה המרכזית הצריכה להישאל, כך קובעת הפסיקה, הנה האם היחיד, בהיותו יחיד, נפגע מאותו פרסום שהשמיץ את כל הקבוצה? 

ייעוץ משפטי

מדוע מומלץ לקבל ייעוץ משפטי לאחר מקרה תאונה ולא משנה אם נגרם נזק או לא? 

האם המכתבים ודרך הפצתם מהווים לשון הרע ופגיעה בפרטיות?

עוד קבעה השופטת כי המכתבים אינם שיח ושיג אקדמי על הערכות תלמידים הנהנים ממטרית חופש אקדמי. המכתבים נכתבו בתגובה על מכתבו של פרופ' בורט ופרופסורים אחרים ולא בהעברה רוטינית של הערכות על תלמידים. העמדתם כ"שיג ושיח אקדמי" היא או היתממות או ניסיון הסוואה. מרבית המכתבים עוסקת במנחה פרופ' בורט ורק חלק קטן מהם מתייחס לתובע.  

לשון הרע, כיצד מגיע בית המשפט להכרעה?

השאלה הראשונה אשר ישאל בית המשפט היא, האם המעשים המיוחסים לנתבעים עולים כדי פרסום לשון הרע. הבדיקה תעשה לפי היסודות הנמצאים בסעיפי החוק, שהוא הסעיף המגדיר מעשה של פרסום לשון הרע. לאחר בחינת המקרה לאור החוק והפסיקה ובאם התשובה תהא חיובית יבחן בית המשפט אם עומדת למפרסמים הגנה מן ההגנות המוקנות בפרק ג' לחוק. 

לשון הרע: הגנת אמת בפרסום

נתבעת בגין לשון הרע? מהי הגנת אמת בפרסום? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי הדין באתר ... 

לשון הרע: הגנת תום הלב

נתבע יהנה מהגנת סעיף 15 בהתקיים שני תנאים מצטברים. התנאי הראשון הוא שהנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב. והתנאי השני הוא שהנתבע יוכל להצביע על כך ... 

פיצויים בגין לשון הרע

לאחר שקבע בית המשפט כי הנתבעים פרסמו כנגד התובעת פרסום שיש בו משום לשון הרע, ולא עומדות להם ההגנות שבפרק ג' לחוק, יעבור לדון בשאלת הפיצוי המגיע לתובעת בגין לשון הרע.  

פיצויים בגין זיוף פרופיל באתר האינטרנט דה מרקר

האם פרסום פרופילים מזויפים ברשת החברתית "דה מרקר קפה" מהווה הפרה של חוק איסור לשון הרע... 

לשון הרע במהלך דיון משפטי, האם ייתכן?

סעיף 13 לחוק קובע כי לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי פרסום על ידי שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין ... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.