www.what2do.co.il

האם בית הדין יכיר במוות שנגרם כתוצאה מהתקף לב, כתאונת עבודה?

דרגו את המאמר

האם בית הדין יכיר במוות שנגרם כתוצאה מהתקף לב, כתאונת עבודה?

במהלך עבודתו המאומצת, התמוטט מטפל בילדים חוסים ונפטר כתוצאה מאוטם שריר הלב. המוסד לביטוח הלאומי לא הכיר בפטירתו של המטפל כתאונת עבודה, אי לכך בני משפחתו פנו לבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, בבקשה לקבל קצבת תלויים.

 

גבר בשנות הארבעים לחייו, עבד במשך עשרה חודשים כמטפל במוסד לחוסים, בעלי בעיות התנהגותיות מורכבות ופיגור שכלי. במסגרת עבודתו, הוא היה אחראי לטיפול סיעודי בקבוצה של חוסים, בגילאים שונים והעבודה היתה כרוכה במאמץ פיזי רב, בין היתר הוא נדרש להרים, להאכיל ולרחוץ את המטופלים. מאחר והחוסים נדרשו להשגחה צמודה במשך 24 שעות ביממה, העבודה חולקה למשמרות בנות שמונה שעות, ולעיתים, בכדי להגדיל את משכורתו, הוא עבד במשמרות כפולות.

 

למטפל נקבע תור אצל קרדיולוג, אך הוא נפטר טרם הספיק להגיע אליו

 

בחודש יוני 2009 הובאה למוסד ילדה בת שש, בעלת מורכבות התנהגותית ובריאותית, הילדה נזקקה לעבור טיפולים רפואיים בבית חולים והתובע הוצמד אליה, במוסד והתלווה אליה גם לטיפולים רפואיים. במהלך אותו שבוע התובע עבד במשמרות כפולות וחש צריבה בחזה, בעקבותיה הוא הופנה לרופא קרדיולוג, והתור נקבע לתאריך 23.6.09, שבדיעבד היה יום לאחר מותו. התובע שב במהלך אותו שבוע מעבודתו כשהוא תשוש ועייף מתמיד, והתלונן בפני אשתו כי הטיפול בילדה החדשה, שווה ערך לטיפול בעשרה ילדים אחרים במוסד.

 

ב- 22.6.2009, המטפל עבד במשמרת בוקר וחזר בשמונה בערב, בכדי לשמור ולהשגיח על הילדה בבית החולים. במהלך משמרת הלילה, המטפל חש צריבה נוספת בחזה ואמר לאחות שתשגיח על הילדה, בזמן שהוא יוצא להיבדק בחדר מיון. המטפל יצא ממחלקת הילדים במטרה להגיע למיון, אך לרוע המזל הוא התגלה לאחר זמן קצר כשהוא שוכב מת על הדשא של בית החולים.

 

מומחה רפואי קבע כי קיים קשר סיבתי בין העבודה המאומצת לפטירתו של המטפל

 

בית הדין מינה מומחה רפואי, שקבע כי המנוח אמנם היה אלכוהוליסט עד שנת 1999 ונהג לעשן כחצי קופסת סיגריות ליום, אך מותו הפתאומי אירע כתוצאה מאוטם חד בשריר הלב, והוא נגרם ככל הנראה מעבודה קשה ומתישה בשתי משמרות בכל יום במהלך השבוע לפני פטירתו, לכן יש להכיר באירוע כתאונת עבודה.

 

לעומת זאת, המוסד לביטוח לאומי טען כי אין קשר סיבתי בין העבודה המאומצת לבין הפטירה, לכן יש לדחות את התביעה, מאחר ולא הוכח שהיה אירוע חריג בעבודתו של המטפל, ביום מותו. עוד טען כי לא ניתן להכיר בתובעת כזכאית לקצבת התלויים, מכיוון שהשניים התגרשו בשנת 1999, וחזרו לחיות יחד כעבור שנים ספורות, אך לא קיימו משק בית משותף.

 

בית הדין קבע, כי חרף גורמי הסיכון של המטפל, יש להכיר באירוע כתאונת עבודה

 

לאחר שעיין בית הדין בראיות ושמע את טענות הצדדים, הוא קבע כי בשבוע שקדם לפטירתו, עסק המטפל בעבודה מאומצת וחריגה. הוא נדרש להשגיח על ילדה אלימה והיפראקטיבית, הן בעת שהותה במוסד והן בעת הטיפולים בבית החולים, כמו כן הוא עבד במהלך כל השבוע במשמרות רצופות. אין ספק כי המטפל היה בעל גורמי סיכון גבוהים, בשל העישון ועודפי שומנים בדם, אך מצבו הבריאותי התערער כתוצאה מהדחק הנפשי והמאמץ הפיזי בעת העבודה, לכן קיים קשר סיבתי רפואי ומשפטי, וקבע כי מדובר בתאונת עבודה.

בית הדין הכיר בתובעת כידועה בציבור של המנוח, לפיכך היא זכאית לקצבת תלויים. המוסד לביטוח לאומי נדרש לשאת בהוצאות המשפט בסך של 5,000 שקלים.

 

ב"ל 17977-10-10 

לשאלות, תגובות או הערות לחץ/י כאן

 

רוצה שעו"ד יחזור אליך?

שלח

מאמרים נוספים בתחום

מהי תאונת עבודה?

מהי תאונת עבודה וכיצד ניתן לתבוע פיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

את מי תובעים לאחר תאונת עבודה ?

נפגעת בעבודה? נגרמו לך נזקי גוף? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר  

עצות לנפגעי תאונות עבודה

עצות לנפגעים לאחר תאונת עבודה...מאמרים, פסקי דין ומידע משפטי נוסף. 

תאונות עבודה נוספות

נפגעתי במהלך השתלמות...האם תאונת עבודה? דוגמאות נוספות, מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר 

תביעת ביטוח בגין נכות מתאונה ומחלוקת בנוגע לפרשנות חישוב הפיצוי

מהו ביטוח "נכות מתאונה"? האם חברת הביטוח יכולה "לשחק עם פרשנות הסעיף"? 

מחלות מקצוע

מהי מחלת מקצוע? כיצד היא מוגדרת בפסיקה? פסקי דין, מאמרים ופניה אל עורכי דין באתר 

מיקרוטראומה

מיקרוטראומה

מיקרוטרואמה ופיצויים...מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין באתר... 

תאונות עבודה או נכות כללית מה עדיף?

עשרות פסקי דין, מאמרים, עצות בנושאי תאונת עבודה, נכות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדה רפואית - אחוזי נכות

מהי ועדה רפואית? מי היא קובעת? מאמרים, עצות משפטיות ופניה אל עורכי דין באתר 

ועדות רפואיות

איך להתכונן לועדה רפואית? מאמרים, פסקי דין ופניה אל עורכי דין העוסקים בתחום הפיצויים 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.